Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

τα μελλούμενα……….ΑΜΚΑ, ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ..



ΚΑΡΥΑΙ ΤΗ 22.4/5.5.2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» ..

ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ




π Θεόδωρος Ζήσης ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
 Οκτ , Νοεμ 2010


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΉ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΘΗΝΑ'12-12-2010


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΉ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΘΗΝΑ '6-2-2011


ΑΘΗΝΑ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ 27-3-11 ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ =''ΧΑΡΑΓΜΑ 666 ΕΊΝΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΆ 3΄ ώρες και 38 λεπτά


Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011


ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΑΣΙ: Μεγάλο το πλήθος των πολιτών στην εκδήλωση για την Κάρτα του Πόλιτη στο Αγρίνιο

η φασιστική ηλεκτρονική κάρτα πολίτη

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ   ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ







Έως το τέλος του 2011 η Κάρτα του Πολίτη
Σε αντικατάσταση της αστυνομικής ταυτότητας με τη νέα Κάρτα του Πολίτη θα προχωρήσει η κυβέρνηση έως το τέλος του 2011. Η νέα αυτή κάρτα θα αντικαταστήσει σταδιακά και κάθε επίσημο έγγραφο και πιστοποιητικό στις συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο, εφόσον επιθυμεί να κάνει χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται ή θα αναπτυχθούν από τη δημόσια διοίκηση.
Το σχέδιο κειμένου με τις τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις για την έκδοση της κάρτας δόθηκε την Δευτέρα 22-11-2010 σε διαβούλευση από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση. Η δημόσια διαβούλευση στις ιστοσελίδες http://www.ypes.gr/ και www.opengov.gr/ypes θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου.
«Η Κάρτα Πολίτη θα αποτελέσει ένα βασικό όχημα για τη ταχύτατη μετάβαση στην ψηφιακή δημόσια διοίκηση και θα συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση της ταχύτητας και της ασφάλειας των υπηρεσιών που παρέχονται στον πολίτη-δημότη, τον πολίτη-ασφαλισμένο, τον πολίτη-φορολογούμενο, τον πολίτη-αγρότη, τον πολίτη-φοιτητή κλπ» επεσήμανε ο αρμόδιος υπουργός.

Που θα χρησιμοποιείται

Η νέα κάρτα, σε σχήμα πιστωτικής, δεν θα έχει barcode και δεν θα περιλαμβάνει άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ, μετά και τις σοβαρές επιφυλάξεις της Εκκλησίας και πολλών φορέων, ενώ η ηλεκτρονική συναλλαγή με υπηρεσίες του Δημοσίου είναι προαιρετική και θα γίνεται μόνο με τη συναίνεση του πολίτη.
Συγκεκριμένα, η κάρτα θα φέρει «μικροτσίπ», για όποιον πολίτη το επιθυμεί, προκειμένου να αξιοποιεί την κάρτα για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του, ενώ παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα παραγωγής ψηφιακής υπογραφής για τους πολίτες που το επιθυμούν.
Σε πρώτη, πάντως, φάση, με την κάρτα θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε τέσσερις κατηγορίες στοιχείων του πολίτη: δημοτολογίου, φορολογικά, ασφαλιστικά και αγροτικά.
Η Κάρτα του Πολίτη θα μπορεί, ακόμη, να χρησιμοποιείται και στις συναλλαγές με τον ιδιωτικό τομέα, κυρίως με τις τράπεζες και, ενώ δεν θα περιέχει στοιχεία του φορολογικού φακέλου, μέσω αυτής και του ΑΦΜ του κατόχου θα είναι δυνατή η πρόσβαση στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Ο πολίτης θα μπορεί να έχει πρόσβαση μέσω του ΑΜΚΑ στον ιατρικό του φάκελο ή με τον αριθμό δημοτολογίου σε πιστοποιητικά. Επιπλέον, η Κάρτα του Πολίτη θα χρησιμοποιείται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο για τις μετακινήσεις εντός της Ζώνης Σένγκεν.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η Κάρτα του Πολίτη να διαθέτει υψηλού επιπέδου χαρακτηριστικά ασφαλείας, καθώς ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα θα δοθεί στην ασφάλεια και στην προστασία των προσωπικών δεδομένων του κατόχου.

Εκκλησία: δεν έχει 666, αλλά και πάλι μάλλον δεν μας αρέσει

Ειδική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου αναμένεται να εξετάσει τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται σχετικά με την Κάρτα του Πολίτη. Το θέμα θα συζητηθεί στις επόμενες συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στην αρχή του Δεκέμβρη, αν και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο έκτακτης συνεδρίασης.
Ο μητροπολίτης, πάντως, Αργολίδος Ιάκωβος δήλωσε σε ιερατική σύναξη στην περιφέρειά του ότι δεν προτίθεται να την παραλάβει
ΠΗΓΗ:http://www.tvxs.gr

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας για "Κάρτα του Πολίτη"
 και μάθημα Θρησκευτικών
Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΖΩΗΣ, της Ιεράς Μητροπόλεως και στον θεολόγο κ. Άγγελο Μπαρουξή, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι START, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην υπό έκδοσιν κάρτα του πολίτη, τονίζοντας ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να συναινέσει στην κατάργηση της ελευθερίας του ανθρώπου, στην παρακολούθησή του από ιδιωτικές εταιρείες και από συμφέροντα που δεν υπάρχει κανείς λόγος να εποπτεύουν τις ζωές μας.
Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αντίθεσή του στα θρυλούμενα περί περαιτέρω καταργήσεως του μαθήματος των Θρησκευτικών, αλλά και επεσήμανε την ανάγκη για ενότητα και κοινή πορεία της Εκκλησίας και των θεολόγων, ενώ ζήτησε να σταματήσει η απόπειρα για περαιτέρω θρησκευτικό αποχρωματισμό της κοινωνίας μας, όπως επίσης και η παραχάραξη της Ιστορίας της Ελλάδος από διάφορα κέντρα.
Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, ενημέρωσε τους τηλεθεατές, για τις πρωτοβουλίες της τοπικής Εκκλησίας με σκοπό την ανακούφιση της φτώχειας στην Κέρκυρα, με την ίδρυση τρίτου συσσιτίου στην περιοχή του Μαντουκιού και την λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, επισημαίνοντας την άδικη και συκοφαντική κριτική που γίνεται εις βάρος της Εκκλησίας και την εθελούσια άρνηση από την πλευρά κάποιων να δούνε το μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό της έργο.

ΠΗΓΗ:http://www.romfea.gr

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ 666
ἢ ΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μὲ τὴ χάρη καὶ τὴν εὐλογία τοῦ Χριστοῦ μας καὶ μὲ τὶς Ἀρχιερατικὲς Εὐλογίες τοῦ σεπτοῦ Ποιμενάρχου μᾶς Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας καὶ Κυνουρίας κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ἔλαβε χώρα τὴν Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 Συνάξη τῶν Ἱερέων οἱ ὁποῖοι ἀνήκουν στὶς Ἀρχιερατικὲς Περιφέρειες τῆς Μητροπόλεώς μας, ἑξαιρουμένων τῶν Ἱερέων ποὺ ἀνήκουν στὶς Ἀρχιερατικὲς Περιφέρειες τῆς Κυνουρίας καὶ γιὰ τοὺς ὁποίους θὰ διεξαχθεῖ ἡ ἴδια Σύναξη στὸ ἑπόμενο διάστημα, σὲ σημεῖο πλησιέστερο πρὸς αὐτούς.
Ἡ Ἱερατικὴ Σύναξη ἔλαβε χώρα στὴν Ἐνορία τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος στὴν Τρίπολη, ἀρχῆς γενομένης μὲ τὴν τέλεση τῆς Θείας Λειτουργίας καὶ τὴν Ἐπιμνημόσυνη δέηση ὑπὲρ Μακαρίας Μνήμης καὶ Αἰωνίου Ἀναπαύσεως τῶν Ἀρχιερέων τῶν εὐλαβῶς Ἀρχιερατευσάντων ἐν τὴ Ἱερὰ Μητόπολη Μαντινείας καὶ Κυνουρίας ὡς καὶ τῶν Ἱερέων, Ἱερομονάχων καὶ Μοναχῶν τῶν εὐλαβῶς διακονισάντων ἐν αὐτή. Ἀκολούθησε ἡ διεξαγωγὴ τῆς Συνάξεως στὸ πνευματικὸ κέντρο τῆς Ἐνορίας.
Μετὰ τὸ πέρας τῶν εἰσηγήσεων διεξήχθη διάλογος, ἀπαντήθηκαν πολλὲς ἐρωτήσεις καὶ συνάμα ἀκούστηκαν πολλὲς ἀπόψεις σχετικὲς μὲ τὰ ὡς ἄνω θέματα.
Ὁ Σέβ. Μητροπολίτης μᾶς κ. Ἀλέξανδρος ἔθεσε πρὸς συζήτησι τῆς Συνάξεως τὸ θέμα τῆς κάρτας τοῦ πολίτου καὶ μετὰ πολλὴ συζήτησι τὸ Ἱερὸ Σῶμα τῶν Πατέρων τῆς Συνάξεως ἀπεφάσισε ὅτι: "ἐὰν ἡ κάρτα τοῦ πολίτου εἶναι συνδεδεμένη μὲ....
τὸν ἀριθμὸ 666 καὶ περιέχει μυστικὰ προσωπικὰ δεδομένα τῶν πολιτῶν ἀπορρίπτεται καὶ οὐδεὶς ἐκ τῶν Ἱερέων καὶ τῶν Ἐνοριτῶν τῆς Μητροπόλεως Μαντινείας καὶ Κυνουρίας θὰ παραλάβη αὐτήν.
ΠΗΓΗ:Ἐκκλησιαστικὸ Πρακτορεῖο Εἰδήσεων “Ρομφάια”

ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ


ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ 1-3-2011


ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6-2-2011


 Η Κάρτα του Πολίτη είναι σίγουρα απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι και του ΔΝΤ;

σχόλιο ID-ont: http://id-ont.blogspot.com/ Επιχειρήματα, επιχειρήματα, επιχειρήματα υπέρ της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από την ΕΕ και της συνεπακόλουθης ηλεκτρονικής ταυτότητας (διαβάστε κατωτέρω αναλυτικά την ανακοίνωση).
Το γεγονός ότι δημιουργείται μια πανοπτική Ευρωπαϊκή Διοίκηση (κατ'αναλογία της πανοπτικής Δημόσιας Διοίκησης που λέει ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων κος Καμίνης http://id-ont.blogspot.com/2010/11/2008.html), που θα παρακολουθεί με το πάτημα ενός κουμπιού ανθρώπους και επιχειρήσεις είναι αμελητέο πρόβλημα; Άραγε η ίδια η ΕΕ έχει το βίτσιο να παρακολουθεί τους πάντες ή εξωθεσμικά συμφέροντα σπρώχνουν την ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση;
Η εμφάνιση μιας τρύπας ασφαλείας στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τι διαρροές στοιχείων μπορεί να προκαλέσει και πόσα από τα κατωτέρω επιχειρήματα θα καταρρίψει σαν τραπουλόχαρτα εν ριπή οφθαλμού;
Έχετε αναρωτηθεί ότι εκεί που μας πηγαίνουν, μπορεί να μας φτάσουν σε τέτοιο σημείο, που κάποια μέρα θα λαχταράμε την ... γραφειοκρατία, προκειμένου να έχουμε την ελευθερία μας;
Όσον αφορά την πιθανή εμπλοκή του ΔΝΤ στην Κάρτα του Πολίτη ας δούμε μερικά στοιχεία:
Διαβάζουμε στο Μνημόνιο:
«4. Ενέργειες για τον τέταρτο απολογισμό (να έχουν ολοκληρωθεί ώς το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2011)
i. Δημοσιονομική προσαρμογή Αυστηρή εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2011 σύμφωνα με το παρόν Μνημόνιο και τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής του προϋπολογισμού. Η πρόοδος θα εξετάζεται βάσει των (σωρευτικών) ανώτατων ορίων ελλείμματος που περιλαμβάνονται στο ΜΟΧΠ (συμπεριλαμβανομένου και του ΤΜΣ) ii. Διαρθρωτικές δημοσιονομικές ρυθμίσεις Το κοινοβούλιο να υιοθετήσει νομοθεσία για την ενδυνάμωση του δημοσιονομικού πλαισίου, σύμφωνα με το υπόμνημα αυτό. iii.
Διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις Μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης»
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... id=4573046
Απευθυνόμενος το Σάββατο 18/12/2010 στους βουλευτές του κόμματος του ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στους πέντε άξονες της κυβερνητικής πολιτικής έως το 2013:
Ο πρώτος είναι:
Αλλαγές στο Κράτος και τη Δημόσια Διοίκηση,με την υιοθέτηση ενός νέου Πειθαρχικού Κώδικα για το Δημόσιο,της κάρτας του πολίτηκαι την εφαρμογή νέου ενιαίου μισθολόγιου.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231071432
Βλέπετε άραγε καμιά χρονική συσχέτιση μεταξύ του μνημονίου και της ομιλίας του κου Πρωθυπουργού; Βλέπετε κάποιο μέτρο (Κάρτα του Πολίτη) που είναι ενταγμένο στην γενική κατευθυντήρια γραμμή του Μνημονίου για το πρώτο τρίμηνο του 2011; Δεν φαίνεται εκ πρώτης να υποδεικνύει το Μνημόνιο γραπτώς τα συγκεκριμένα μέτρα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση καθορίζει τον στόχο και η κυβέρνηση υλοποιεί με συγκεκριμένα μέτρα τον συμφωνηθέντα στόχο.... Μπορεί όμως να είναι προφορική εντολή ή το παίζουμε πιο καλοί από ότι μας ζητήθηκε;

Τα συμπεράσματα δικά σας !!!

Διαβάστε επίσης την ανακοίνωση της ΕΕ:
Ψηφιακό Θεματολόγιο: το σχέδιο δράσης για την ηλε-διακυβέρνηση θα διευκολύνει την πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες σε όλη την ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιέγραψε τα κύρια σημεία ενός φιλόδοξου προγράμματος συνεργασίας με τις δημόσιες αρχές των κρατών μελών για την επέκταση και βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι αρχές αυτές μέσω διαδικτύου. Στο νέο σχέδιο δράσης για την ηλε-διακυβέρνηση προβλέπονται 40 ειδικά μέτρα στο διάστημα της επόμενης πενταετίας, με σκοπό να διευκολυνθούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές διευκολύνσεις όταν, για παράδειγμα καταχωρίζουν μια επιχείρηση σε μητρώα, υποβάλλουν αίτηση και αποκτούν δικαιώματα πρόσβασης σε κοινωνική ασφάλιση και παροχές υγείας, εγγράφονται σε πανεπιστήμιο ή υποβάλλουν προσφορά για την παροχή εμπορευμάτων και υπηρεσιών σε δημόσιες διοικήσεις. Η προώθηση της ηλε-διακυβέρνησης μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης και να επιτρέψει στις δημόσιες αρχές να προσφέρουν βελτιωμένες υπηρεσίες κατά τρόπο οικονομικά αποδοτικότερο σε καιρούς δημοσιονομικών περιορισμών. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, το σχέδιο αποτελεί θεμελιώδες σκέλος τουΨηφιακού Θεματολογίου για την Ευρώπη, http://ec.europa.eu/information_society ... dex_en.htm
το οποίο στοχεύει στην επίτευξη, έως το 2015, αύξησης στη χρήση υπηρεσιών ηλε-διακυβέρνησης, από το 50% των πολιτών και από το 80% των επιχειρήσεων (βλ. IP/10/581, http://europa.eu/rapid/pressReleasesAct ... anguage=en
MEMO/10/199 http://europa.eu/rapid/pressReleasesAct ... anguage=en
και MEMO/10/200) http://europa.eu/rapid/pressReleasesAct ... anguage=en
Το νέο σχέδιο δράσης βασίζεται στην πείρα που αποκτήθηκε με τοευρωπαϊκό σχέδιο δράσης για την ηλε-διακυβέρνηση http://ec.europa.eu/information_society ... n_acte.pdf
(βλ. IP/06/523).
http://europa.eu/rapid/pressReleasesAct ... anguage=en

Η αρμόδια για το Ψηφιακό Θεματολόγιο αντιπρόεδρος της Επιτροπής κα Neelie Kroes δήλωσε: «Το σχέδιο δράσης για την ηλε-διακυβέρνηση θα συμβάλει ώστε οι δημόσιες αρχές να χρησιμοποιούν τεχνολογίες πληροφοριών & επικοινωνιών για παροχή καλύτερων υπηρεσιών με χαμηλότερο κόστος, διευκολύνοντας και βελτιώνοντας τη ζωή στους πολίτες και τις επιχειρήσεις χάρη σε καλύτερη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες.»
Στους συγκεκριμένους στόχους του Ψηφιακού Θεματολογίου συγκαταλέγονται:
αύξηση της χρήσης υπηρεσιών ηλε-διακυβέρνησης από το 50% των πολιτών της ΕΕ και το 80% των επιχειρήσεων της ΕΕ έως το 2015, και
διασφάλιση ότι ορισμένες καίριας σημασίας δημόσιες υπηρεσίες θα διατίθενται ηλεκτρονικά, ώστε οι επιχειρηματίες να μπορούν να ιδρύουν και λειτουργούν μια επιχείρηση από οποιοδήποτε σημείο στην ΕΕ, ανεξάρτητα από την αρχική τους γεωγραφική θέση, και έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν ευκολότερα να σπουδάζουν, να εργάζονται, να διαμένουν και να συνταξιοδοτούνται οπουδήποτε στην ΕΕ.
Το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης για την ηλε-διακυβέρνηση έχει ως στόχο να στηρίξει τη μετάβαση σε μια νέα γενεά ανοικτών, ευέλικτων και αδιάλειπτων υπηρεσιών ηλε-διακυβέρνησης σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ενωσιακό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο στοχεύει στο να λειτουργούν οι υπηρεσίες σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ εξίσου καλά όπως στη χώρα τους, και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε οι χρήστες να μπορούν να διαμορφώνουν με ενεργό συμμετοχή τις ηλεκτρονικές δημόσιες υπηρεσίες που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες τους.
Οι εθνικές κυβερνήσεις θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου δράσης, ενώ η ευθύνη της Επιτροπής θα έγκειται κυρίως στη βελτίωση των όρων ανάπτυξης διασυνοριακών υπηρεσιών ηλε-διακυβέρνησης. Αυτό περιλαμβάνει την καθιέρωση προϋποθέσεων, όπως διαλειτουργικότητα, ηλ-υπογραφές και ηλε-ταυτοποίηση.
Τα μέτρα του σχεδίου δράσης εμπίπτουν σε τέσσερεις κατηγορίες:
Ενδυνάμωση των χρηστών:
* υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες των χρηστών
*συνεργατική παραγωγή υπηρεσιών π.χ. με τη χρήση τεχνολογιών Web 2.0
*περαιτέρω χρηση πληροφοριών του δημόσιου τομέα (συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης της οδηγίας για τις πληροφορίες του δημόσιου τομέα– βλ. IP/10/1103)
βελτίωση της διαφάνειας
*συμμετοχή των πολιτών και των επιχειρήσεων στη διαδικασία χάραξης πολιτικής
Εσωτερική αγορά:
*αδιάλειπτες υπηρεσίες για επιχειρήσεις
κινητικότητα προσώπων
*υλοποίηση διασυνοριακών υπηρεσιών σε ενωσιακή κλίμακα
Απόδοση και αποτελεσματικότητα δημόσιων διοικήσεων:
*βελτίωση των οργανωτικών διαδικασιών (π.χ. ηλεκτρονικές προμήθειες, ταχύτερη επεξεργασία αιτήσεων)
*μείωση του διοικητικού φόρτου
*πράσινη διακυβέρνηση (π.χ. ηλεκτρονική αρχειοθέτηση, βιντεοσυνεδριάσεις αντί για υπηρεσιακές μετακινήσεις)
Πρόβλεψη προϋποθέσεων για την ανάπτυξη της ηλε-διακυβέρνησης:
*ανοιχτές προδιαγραφές και διαλειτουργικότητα (π.χ. εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Διαλειτουργικότητας)
*εξασφάλιση βασικών καταλυτικών παραγόντων (π.χ. αναθεώρηση της οδηγίας για τις ηλ-υπογραφές, πρόταση για πανενωσιακή αμοιβαία αναγνώριση της ηλε-ταυτοποίησης και της ηλε-βεβαίωσης γνησιότητας)
Συγκεκριμένα παραδείγματα μέτρων του σχεδίου δράσης περιλαμβάνουν:
*υλοποίηση εφάπαξασφαλούς (σχόλιο ID-ont: ποια ασφάλεια, η ανύπαρκτη; αυτή που έχουν όλα τα άλλα συστήματα που τα έχουν διαλύσει οι hackers;) καταχώρισης δεδομένωνστην κυβέρνηση (για να μην υπάρχει ανάγκη παροχής των ίδιων πληροφοριών πολλές φορές σε διαφορετικά κλιμάκια της κυβέρνησης) *ανάπτυξη χρήσης εθνικών ηλεκτρονικών ταυτοτήτων («eID») σε ενωσιακή κλίμακα, (σχόλιο ID-ont: "Κάρτα του Πολίτη" λέγεται αυτό στα Ελληνικά) για εξομάλυνση διασυνοριακών διαδικασιών, όπως ίδρυση εταιρίας στο εξωτερικό, μετοίκηση ή έναρξη εργασίας στο εξωτερικό, ηλεκτρονικός διακανονισμός της σύνταξης εάν συνταξιοδοτηθείτε σε άλλη χώρα ή εγγραφή σε ξένη σχολή ή πανεπιστήμιο
*δυνατότητα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να παρακολουθούν, σε πραγματικό χρόνο, την πρόοδο των συναλλαγών τους με την κυβέρνηση, χάρη σε περισσότερη διαφάνεια και ανοιχτές διαδικασίες
*προσαρμογή υπηρεσιών στις ανάγκες του πελάτη για να υπάρξει καλύτερη ανταπόκριση στις πραγματικές ανάγκες των χρηστών, όπως κατοχύρωση της ασφαλούς και ταχείας ψηφιακής παράδοσης εγγράφων και πληροφοριών
*διάθεση δεδομένων για περαιτέρω χρήση από τρίτα μέρη
ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν νέες δημόσιες υπηρεσίες και εφαρμογές, όπως χάρτες για συστήματα πλοήγησης ή εφαρμογές ταξιδιωτικών πληροφοριών.
Tο σχέδιο δράσης αξιοποιεί την επιτυχία μεγάλης κλίμακας πιλοτικών έργων που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ στις διασυνοριακές υπηρεσίες με οδηγό τα υπό διεξαγωγή ενωσιακά έργα STORK, PEPPOL, SPOCS και epSOS(βλέπε MEMO/10/680), http://europa.eu/rapid/pressReleasesAct ... anguage=en
με στόχο τη διευκόλυνση, για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, της πρόσβασης σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ένωση.
Ιστορικό
Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για την ηλε-διακυβέρνηση αποτελεί την απάντηση της Επιτροπής στο αίτημα των κρατών μελών για από κοινού χάραξη πολιτικής για την ηλε-διακυβέρνηση στην ΕΕ, όπως περιγράφεται στην υπουργική δήλωση του 2009 στο Malmö, σχετικά με την ηλε-κυβέρνηση(IP/09/1738).
http://europa.eu/rapid/pressReleasesAct ... anguage=en

Περισσότερες πληροφορίες:
MEMO/10/681 http://europa.eu/rapid/pressReleasesAct ... anguage=en
http://europa.eu/rapid/pressReleasesAct ... anguage=en

Ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης για την ηλε-διακυβέρνηση στο διάστημα 2011-2015
http://ec.europa.eu/information_society ... n_acte.pdf

Malmö Ministerial Declaration on eGovernment press release
http://europa.eu/rapid/pressReleasesAct ... anguage=en

Διάσκεψη για την ηλε-διακυβέρνηση 'Lift Off Towards Open Government' http://www.opengov2010.be/
Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης στο διάστημα 2006-2010 για την ηλε-διακυβέρνηση http://ec.europa.eu/information_society ... dex_en.htm

Ψηφιακό θεματολόγιο για την Ευρώπη http://ec.europa.eu/information_society ... dex_en.htm

Έργο STORK – (Secure Identity Across Borders Linked, ασφαλής ταυτότητα εκατέρωθεν συνδεδεμένων συνόρων)
https://www.eid-stork.eu/
Έργο PEPPOL – (Pan-European Public Procurement Online, επιγραμμικές πανευρωπαϊκές δημόσιες συμβάσεις)
http://www.peppol.eu/

Έργο SPOCS (Simple Procedures Online for Cross-border Services, απλές επιγραμμικές διαδικασίες για διασυνοριακές υπηρεσίες)
http://www.eu-spocs.eu/

έργο epSOS (Smart Open Services for European Patients, έξυπνες ανοιχτές υπηρεσίες για ευρωπαίους ασθενείς)
http://www.epsos.eu/

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAct ... anguage=en
Αναρτήθηκε από Προσωπικά Δεδομένα στις 4:35 μ.μ. Ετικέτες RFID, διαρροές δεδομένων, Κάρτα του Πολίτη, φακέλωμα
ΠΗΓΗ http://id-ont.blogspot.com/2010/12/blog-post_19.html




«Κάρτα του Πολίτη»: Ο θάνατος των κοινωνιών, των λαών και του Ανθρώπου

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης για την «Κάρτα του Πολίτη»

Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2010
Έχουμε υπογραμμίσει και αναλύσει κουραστικά, πολλές φορές, ότι η Νέα Πλανητική Τάξη προωθεί τον αφανισμό εθνών και λαών, ιδεών και πολιτισμών, ακόμα, και την ίδια την «ύπαρξη», αλλά και έννοια, «άνθρωπος».
Ο εφιάλτης αυτός του νεοταξικού ολοκληρωτισμού συμπυκνώνεται, αποτυπώνεται και κωδικοποιείται στην «Κάρτα του Πολίτη»
Η «Κάρτα του Πολίτη» δεν είναι απλώς το πιο εφιαλτικό «εργαλείο» ακτινογραφικού και ολοκληρωτικού φακελώματος της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά καθιστά τον άνθρωπο ένα ηλεκτρονικό ψηφίο: Ο εφιάλτης του Όργουελ ωχριά μπροστά σε αυτή τη μακάβρια μοχθηρία της νεοταξικής κακουργίας….
Η ΕΠΙΒΟΛΗ της «Κάρτας του Πολίτη» σαλπίζει το θάνατο του Ανθρώπου, το θάνατο των ιστορικών κοινωνιών και των λαών, συνακόλουθα το θάνατο των Ιδεών, της Πολιτικής και των Επαναστατικών Κινημάτων.
Το γεγονός ότι κανένα κόμμα δεν μιλάει πάνω σε αυτό το ζήτημα ζωής και θανάτου για τις κοινωνίες, τους λαούς και τον Άνθρωπο, αποκαλύπτει περίτρανα ότι ΟΛΑ τα κόμματα είναι γρανάζια του νεοταξικού εφιάλτη.
Ιδιαίτερα η «Κάρτα του Πολίτη» αποκαλύπτει την ενσωμάτωση και την προδοσία της «αριστεράς».
Αυτή η «αριστερά» που κλείνει σε όλες τις πτώσεις τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και πρωτοστατεί για «τα δικαιώματα» μειοψηφιών και των ποικίλων ΔΙΑΣΤΡΟΦΩΝ (κοινωνικών, πολιτικών, ψυχολογικών), ΣΙΩΠΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ πάνω στην «Κάρτα του Πολίτη» που εξανεμίζει και εξαφανίζει ΟΛΑ τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα των λαών, ακόμα και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να υπάρχεις ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ…
Αυτή η «αριστερά» που χαλάει τον κόσμο για μια κάμερα στο δρόμο ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ τη γλώσσα της πάνω στον αποτροπιασμό της «Κάρτας του Πολίτη», μια κάρτα οργουελικού χαφιεδισμού: Μια ρουφιανιά ασύλληπτης, αποτρόπαιης και θηριώδους καπιταλιστικής κακουργίας.
Αυτή η «αριστερά» είναι το αριστερό γρανάζι της νεοταξικής φρίκης…
Έτσι, το σταυρό του μαρτυρίου τον σηκώνουν οι πρωτοπόροι αγωνιστές της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Είναι αυτοί που προωθούν αγωνιστικά τον αγώνα εναντίον του οργουελικού εφιάλτη της «Κάρτας».
ΟΙ πρωτοπόροι αγωνιστές, μοναχοί και κληρικοί, κτυπούν ηχηρά τις καμπάνες της αφύπνισης και της κινητοποίησης, κόντρα στο ιερατείο της εκκλησιαστικής γραφειοκρατικής ιεραρχίας.
Αγωνίζονται ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ της νεοατξικής ισοπέδωσης και τρομοκρατίας.
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ της κομματοκρατίας και της καθεστωτικής μοχθηρίας.
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ των Εκκλησιαστικών και ποικίλων πνευματικών ιερατείων.
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ων ΔΙΩΞΕΩΝ: του Πολιτικού και Εκκλησιαστικού κατεστημένου…
ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΛΙΠΟΤΑΞΙΑΣ!!!
Ας κάνουμε πιο συγκεκριμένο αυτό το ζήτημα της «λιποταξίας».
ΣΤΙΣ κρίσιμες καμπές της Ιστορίας παρατηρούνται τα περισσότερα ναυάγια. Η τρομακτική συσσώρευση γεγονότων που η συνείδηση αδυνατεί να τα εξηγήσει επιφέρουν μια παραμορφωτική αλλοίωση πάνω σε αυτή τη συνείδηση. Σε αυτές τις καμπές πληθαίνουν τα κρούσματα, μέσα στις τάξεις των πολύχρωμων διανοουμένων, της συνθηκολόγησης, της φυγής, της λιποταξίας και της «αποδέσμευσης» από τους κοινωνικούς αγώνες.
Σε τέτοιες καμπές, όπου η ιστορία απαιτεί αγώνες, θυσίες και ρίσκα, εμφανίζονται μέσα στις τάξεις και των διανοουμένων εκείνων των φιλικά προσκείμενων στους λαϊκούς αγώνες, ΤΑΣΕΙΣ φυγής, λιποταξίας και αποδέσμευσης από τις ευθύνες και από τους κινδύνους της ιστορίας.
ΟΤΑΝ μπαίνουν στην ημερησία διάταξη και επιτακτικά οι «κίνδυνοι της ιστορίας», δηλαδή ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ, τότε πολλοί διανοούμενοι συνοδοιπόροι λιποταχτούν με ποικίλα προσχήματα…
Αυτό συμβαίνει, σήμερα και στην εκκλησιαστική διανόηση.
Ενώ από τη μια αγωνίζονται, με υψηλό φρόνημα, εναντίον του Οικουμενισμού καιν του παπισμού, τα «διπλώνουν» μπροστά στην «Κάρτα του Πολίτη».
Ο αγώνας εναντίον του Οικουμενισμού και του παπισμού είναι ακόμα σε ακαδημαϊκό στάδιο και δεν ενέχει σοβαρούς κινδύνους. Δεν έχει φτάσει στη ΡΗΞΗ της ΠΡΑΞΗΣ.
Μπορεί, λοιπόν, χωρίς μεγάλο κόστος, να συστρατεύει πολλούς ακαδημαϊκούς και διανοούμενους της Ορθοδοξίας…
Ο ΑΓΩΝΑΣ για την «Κάρτα του Πολίτη» θέτει ΑΜΕΣΑ, ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ και ΠΡΑΚΤΙΚΑ τη ΡΗΞΗ με τα κατεστημένα: Εκκλησιαστικά και πολιτικά.
Ο ΑΓΩΝΑΣ αυτός αποτελεί «κίνδυνο της ιστορίας», διότι υπονομεύει τα ποικίλα προνόμια των ελίτ του πνεύματος και της εκκλησιαστικής διανόησης: Ακαδημαϊκά προνόμια, οικονομικά και κοινωνικά προνόμια,
το «ψυχολογικό κατεστημένο» της βολής, τα ταξίδια, τα συνέδρια, τις ακαδημαϊκές ομιλίες, την «ηρεμία της ρουτίνας», ΓΕΝΙΚΑ τα προνόμια που απολαμβάνει η ακαδημαϊκή και διανοητική ελίτ.
Ο Αγώνας για την «Κάρτα του Πολίτη» σε βάζει σε μεγάλους κινδύνους και ρίσκα, απειλεί την «ομαλότητά» σου, το «καθεστώς» των ιεραρχικών σου εξαρτήσεων (οικονομικών και κοινωνικών), καθώς και το «καθεστώς» των συναισθηματικών (ψυχολογικών) εξαρτήσεών σου…
Μπροστά σε αυτούς τους κινδύνους αποδόμησης του πλέγματος των οικονομικών και ψυχολογικών ισορροπιών, πολλοί λιποταχτούν από τον ΑΓΩΝΑ.
Αυτό γίνεται και με την «Κάρτα του Πολίτη». Πολλοί διανοούμενοι της Εκκλησίας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του «ακαδημαϊκού» αγώνα κατά του Οικουμενισμού και του παπισμού, ΛΙΠΟΤΑΧΤΟΥΝ…
Δεν είναι τυχαίο ότι το «σταυρό του μαρτυρίου» τον σηκώνουν και εδώ οι «ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ» που δεν έχουν να χάσουν ΤΙΠΟΤΑ: Οι κληρικοί και οι μοναχοί «προλετάριοι». Αυτοί που δεν έχουν ούτε οικονομικές, ούτε κοινωνικές, ούτε ψυχολογικές δεσμεύσεις, ΣΥΝΟΛΙΚΑ, με το καθεστώς.
Η «ηρεμία», όμως, μια τέτοιας «βολής» είναι αυταπάτη.
ΟΤΑΝ οι λαοί αλυσοδεθούν ΤΙΠΟΤΑ δεν μένει όρθιο: Ούτε τα πρόσκαιρα προνόμια των ιερατείων του πνεύματος…
ΟΙ ΛΙΠΟΤΑΞΙΕΣ οδηγούν στην ολοκληρωτική βαρβαρότητα.
Η συστράτευση ΟΛΩΝ στον αγώνα εναντίον της «Κάρτας του Πολίτη» θα επιφέρει μια καταλυτική ήττα στο καθεστώς.
Αν κινητοποιηθεί το σύνολο της Ορθοδοξίας, θα κινητοποιηθεί και ο ελληνικός λαός και η «Κάρτα» δεν θα περάσει…

 


Οι χριστιανοί ζητούν επίσημη θέση της Εκκλησίας για την Κάρτα του Πολίτη

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Κ ΚΟΣΜΑΣ
Για ακόμη μια φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, βρίσκεται στο πλευρό του χριστεπώνυμου πληρώματος όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με την λεγόμενη «Κάρτα του Πολίτη»
Ο κ. Κοσμάς στην επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο μεταξύ άλλων τονίζει: «Οι χριστιανοί μας συνεχώς μας ερωτούν πως πρέπει να αντιμετωπίσουν την «κάρτα του πολίτου». Ζητούν και περιμένουν την υπεύθυνον γνώμην και τοποθέτησιν της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.»
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
Μακαριώτατε, Άγιοι Συνοδικοί,
Δια της υπ’ αριθ. 3008/30-7-10 Συνοδικής Πράξεως της Διαρκούς Ιεράς ημών Συνόδου  επληροφορήθημεν τα θέματα της ημερησίας διατάξεως, τα οποία θα απασχολήσουν την τακτικήν Συνέλευσιν της αγίας και Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος από 5ης έως 8ης Οκτωβρίου. Τα προς συζήτησιν θέματα της ημερησίας διατάξεως χρήσιμα και λίαν επίκαιρα ουδείς αρνείται ότι θα ωφελήσουν όλους τους αγίους αδελφούς Αρχιερείς και δι’ ημών όλον το πλήρωμα της Ελλαδικής Εκκλησίας. Επιτρέψατέ μου όμως, όλως υιικώς να υπογραμμίσω ότι υπάρχουν και άλλα θέματα ιδιαιτέρως αξιοπρόσεκτα και επείγοντα σήμερον, δια τα οποία ο πιστός και συνειδητώς ζων το θέλημα του Τριαδικού Θεού λαός, ζητεί να πληροφορηθή την υπεύθυνον γνώμην των ποιμένων του. Ταπεινώς προάγομαι να αναφέρω εν εξ αυτών. Οἱ χριστιανοί μας συνεχώς μας ερωτούν πως πρέπει να αντιμετωπίσουν την «κάρτα του πολίτου». Ζητούν και περιμένουν την υπεύθυνον γνώμην και τοποθέτησιν της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας. Η πολιτική ηγεσία της χώρας ανεκοίνωσεν επισήμως την καθιέρωσιν της «κάρτας του πολίτου» από τας αρχάς του 2011. Η κάρτα αυτή, μία μορφή ηλεκτρονικής ταυτότητος, ανησυχεί τους χριστιανούς μας, όταν μάλιστα και σοβαροί επιστήμονες θετικών επιστημών εκφράζουν σοβαράς επιφυλάξεις. Μας διδάσκουν, Μακαριώτατε και άγιοι Αρχιερείς, οι χριστιανοί μας όταν προτιμούν οιανδήποτε θυσίαν από την άρνησιν του θελήματος του Θεού και την προδοσίαν της αμωμήτου πίστεως. Περιμένουν λοιπόν, την υπεύθυνον, επιστημονικώς ηλεγμένην, την αγιογραφικώς και πατερικώς κατοχυρωμένην γνώμην και απόφασιν της αγίας Ιεραρχίας δια να ηρεμήσουν και να μην αμαρτάνουν - καθώς πιστεύουν - δια να ζουν με ευλογίαν και συνέπειαν το θέλημα του Θεού. Εάν δεν ακούσουν, δεν γνωρίσουν, δεν στερεώσουν εις την καρδίαν των την υπεύθυνον φωνήν των πνευματικών πατέρων, των ποιμένων τους, των Επισκόπων, θα ζουν μέσα εις την σύγχυσιν, την αγωνίαν, τον φόβον, την οργήν, τα οποία σήμερον δημιουργούν οι πονηροί σκοποί των σκοτεινών αντορθοδόξων και ανθελληνικών δυνάμεων. Το βασικόν και λίαν σοβαρόν δια την πνευματικήν ζωήν όλων μας αυτό θέμα ταπεινώς φρονώ ότι, εάν θα συζητηθή κατά τας συνεδριάσεις της σεπτής Ιεραρχίας, θα ωφελήση και ημάς αλλά και όλον το συνειδητόν πλήρωμα της αγίας ημών Εκκλησίας. Ο λαός μας είναι ανάγκη να ενημερώνεται, να ενισχύεται και ημείς ποιμένες ανύστακτοι, άγρυπνοι εις τας επάλξεις να τον περιφρουρούμεν από τους εχθρούς της σωτηρίας του.
Εκζητών την συγγνώμην και τας αγίας Υμών ευχάς διατελώ
Μετα βαθυτάτου σεβασμού
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ + Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ
 Η κάρτα του πολίτη... και η «Υπακοή» Ιερώνυμου στις...!
κυβερνητικές μεθοδεύσεις

Παραπέμπει το θέμα σε επιτροπή συνόδου...!
Που είσαι Χριστόδουλε..!
Δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να
συγκροτήσουν Ειδική Επιτροπή για την
διερεύνηση του θέματος που ανέκυψε με την
πολυσυζητημένη κάρτα του πολίτη. Παρά τα «θρυλούμενα» από κύκλους προσκείμενους στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την
σύσταση της εν λόγω Επιτροπής, οι Συνοδικοί Ιεράρχες υπό την… σκέπην του κ. Ιερώνυμου αποφάσισαν να παραπέμψουν το επίμαχο θέμα – που απασχολεί χιλιάδες Ελληνες – σε Επιτροπή της Συνόδου, η οποία θα ασχοληθεί με τα δέοντα (;).
, Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου. Και τι να πει, άλλωστε, όταν ο Πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, κάνειυπακοή, η οποία όπως όλα δείχνουν αποτελεί τον Δούρειο Ιππο των κυβερνώντων για το φακέλωμα των Ελλήνων. θεσμική ενημέρωση από τις συναρμόδιες υπηρεσίες και τους Υπουργούς που «δουλεύουν» το συγκεκριμένο εγχείρημα ο Αρχιεπίσκοπος επιλέγει την σιωπή. «Συνήγορου του Πολίτη» και την ανάγκη υπεράσπισης των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων τα οποία καταργούνται εν τοις πράγμασι με την χρήση της πολυ-λειτουργικής κάρτας. «δίνει» την ευλογία του για την υποβάθμιση του ζητήματος μέσω του , μέσω μιας αόριστης προσέγγισης που κατατείνει σε μια Θεωρητική φιλολογική διαδικασία.Στην ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναφέρει ότι αποφάσισε «να αναθέσει στη Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την από κοινού μελέτη σε, του Συνταγματικού Δικαίου και της Πληροφορικής και την υποβολή σε σύντομο χρονικό διάστημα, σχετικής εισηγήσεως, για το ζήτημα της εκδόσεως της Κάρτας του Πολίτη».Πηγή: Ελλήνων Αφύπνιση
Πέραν τούτου ουδέν νεότερο βγήκε επισήμως από την ενημέρωση του εκπροσώπου της ΔΙΣ
στην κυβέρνηση και παραμένει άλαλος για την κάρτα του πολίτη
Αντί να βγει καθαρά και ξάστερα πλαισιωμένος από τους Συνοδικούς Ιεράρχες και να ζητήσει



29.09.10
«Κάρτα του Πολίτη» Έρχεται να αντικαταστήσει την ταυτότητα
Σύσκεψη για την «Κάρτα του Πολίτη» την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου Η κάρτα θα έχει το μέγεθος και τη μορφή πιστωτικής
Αθήνα
Ευρεία σύσκεψη για την «Κάρτα του Πολίτη» θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι υπουργοί Γ.Ραγκούσης, Γ.Παπακωνσταντίνου, Χρ.Παπουτσής, Κ.Σκανδαλίδης, Ανδρ.Λοβέρδος και Λ.Κατσέλη.
Η «Κάρτα του Πολίτη» αναμένεται να αντικαταστήσει σταδιακά την αστυνομική ταυτότητα, αρχής γενομένης από το 2011.
Η κάρτα θα έχει το μέγεθος και τη μορφή πιστωτικής και με αυτή θα πραγματοποιείται πλήθος συναλλαγών με τη Δημόσια Διοίκηση, χωρίς να απαιτείται κανένα άλλο έγγραφο.
Σε αυτήν θα περιέχονται στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231060936
***
Ηλεκτρονική κάρτα για φορολογούμενους εξετάζει το υπ. Οικονομικών
Μια ηλεκτρονική κάρτα που θα χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε συναλλαγή από τους φορογούμενους πολίτες, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για μία κάρτα, στην οποία θα υπάρχει το ΑΦΜ του πολίτη ήδη ξεκίνησαν οι συζητήσεις μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών με τις τράπεζες για το εάν θα μπορεί να εκδίδεται από κάθε τράπεζα χωριστά, στους πελάτες της, ή θα εκδίδεται αποκλειστικά από το υπουργείο.
Μετά την συνάντηση που είχε με τους τραπεζίτες, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι: «το υπουργείο και γενικά η κυβέρνηση θέλουν να προωθήσουν μια σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Ένα παραδείγματα έχει να κάνει με τη χρήση μίας κάρτας, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να καταγράφονται ηλεκτρονικά οι συναλλαγές του και έτσι να μην χρειάζεται να συλλέγει αποδείξεις. Σε αυτό ανοίξαμε μία συζήτηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για την υλοποίηση ενός συστήματος, που θα δίνει κατά κάποιο τρόπο «πόντους» σε κάθε πολίτη τους επόμενους μήνες, ώστε να μπορέσουμε το 2011 να πάμε σε μία μετάβαση «ηλεκτρονικών αποδείξεων» και ηλεκτρονικών υπηρεσιών».
«Θα χρησιμοποιηθεί η υποδομή των λεγόμενων POS που υπάρχουν στα μαγαζιά, δηλαδή τα μηχανήματα με τα οποία περνάνε οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και θα εγγράφονται έτσι στον «λογαριασμό» του πολίτη οι «πόντοι» από τις αποδείξεις που έχει. Kαι έτσι δεν θα χρειάζεται να συλλέγει ο ίδιος αποδείξεις», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι «με τον τρόπο αυτό, εμείς θα μπορούμε να έχουμε μία εικόνα του τζίρου σε διαφορετικά μαγαζιά και αυτό να διασταυρώνεται με τα στοιχεία, τα οποία στη συνέχεια μας δίνουν οι επιχειρηματίες. Ταυτόχρονα, είναι ένας τρόπος να εξοικειωθεί ο πολίτης με τη λογική της χρεωστικής κάρτας -που είναι διαφορετική από την πιστωτική κάρτα -κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο, γιατί έτσι περνάμε όλο και περισσότερο στη μη χρήση μετρητών, που είναι απαραίτητο για το ελληνικό οικονομικό σύστημα».
Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ένα δεύτερο παράδειγμα έχει να κάνει με τη χρήση ταμειακών μηχανών, οι οποίες θα είναι συνδεδεμένες με το τραπεζικό σύστημα, αλλά και με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, για την πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο των συναλλαγών, ώστε το υπουργείο Οικονομικών να έχει εικόνα του ΦΠΑ, κάτι που επίσης χρειάζεται και είναι μια κατεύθυνση στην οποία θέλουμε να πάμε.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/09/2010_357259
***
Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών - «Έξυπνες» κάρτες επιβράβευσης φορολογουμένων που «καταργούν» τις αποδείξεις
Στην έκδοση μιας ηλεκτρονικής κάρτας στην οποία θα «περνούν» όλες οι συναλλαγές των φορολογουμένων προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.
Η κάρτα θα χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή και θα απαλλάξει τους πολίτες από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών να έχει πλήρη εικόνα του ΦΠΑ.
Για τη δημιουργία της κάρτας θα αξιοποιηθεί η υποδομή του συστήματος πληρωμής υποχρεώσεων DIASPOS της Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) ΑΕ. Το σύστημα προσφέρει ήδη τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, μέσω των μηχανημάτων EFT/POS, που είναι εγκατεστημένα στις κατά τόπους εφορίες.
Τα οφέλη
Με τον τρόπο αυτό ο φορολογούμενος αποδεσμεύεται από τη μεταφορά μετρητών, πληρώνει με ασφάλεια και ευκολία, ενώ του παρέχονται και πιστωτικές διευκολύνσεις. Μέσω το DIASPOS το Δημόσιο αποφεύγει τη διαχείριση μετρητών από τους υπαλλήλους του και έχει μικρότερο λειτουργικό κόστος στη διευθέτηση των συναλλαγών.
Στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, αποφασίστηκε η συνδρομή του Δημοσίου μέσω του DIASPOS για την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών που θα χρησιμοποιούνται σε κάθε συναλλαγή και θα καταργήσουν την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων.
Πώς λειτουργεί
Όπως αποκάλυψε ο κ. Παπακωνσταντίνου, η κάρτα θα φέρει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου κάθε πολίτη και θα χορηγείται είτε από κάθε τράπεζα ξεχωριστά, είτε από το υπουργείο Οικονομικών. Μέσω των ειδικών τερματικών (POS) που διαθέτουν τα καταστήματα θα περνούν στον λογαριασμό του πολίτη τα ποσά των αποδείξεων. Η έκδοση και η λήψη της απόδειξης θα παραμείνει υποχρεωτική.
Σύστημα επιβράβευσης των φορολογουμένων
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το DIASPOS θα υποστηρίζει και έξυπνες κάρτες επιβράβευσης φορολογουμένων (loyalty schemes και smart loyalty cards), με τις οποίες οι υπηρεσίες του υπουργείου θα παρακολουθούν τον τζίρο των καταστημάτων και τις καθημερινές ροές του ΦΠΑ.
Οι συγκεκριμένες κάρτες θα είναι και χρεωστικές, ώστε να διευκολύνεται ο περιορισμός της χρήσης μετρητών. Ωστόσο, προβλήματα αναμένεται να παρουσιασθούν στις συναλλαγές με μικροποσά και στο υπαίθριο εμπόριο.
Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, σε κάθε περίπτωση η ενεργοποίηση του εν λόγω συστήματος, η υποδομή του οποίου θεωρείται σχεδόν έτοιμη, απαιτεί την έγκριση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς οι έξυπνες κάρτες θα καταγράφουν λεπτομερώς την καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών και θα αποτυπώνουν το σύνολο των καθημερινών τους δραστηριοτήτων.
Πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4596456
Αναδημοσίευση από: http://exagorefsis.blogspot.com/2010/09/blog-post_7176.html#more
***
Σχεδιάζεται η ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών -Μια ηλεκτρονική κάρτα που θα χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε συναλλαγή από τους φορογούμενους πολίτες, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών
Πρόκειται για μία κάρτα, στην οποία θα υπάρχει το ΑΦΜ του πολίτη ήδη ξεκίνησαν οι συζητήσεις μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών με τις τράπεζες για το εάν θα μπορεί να εκδίδεται από κάθε τράπεζα χωριστά, στους πελάτες της, ή θα εκδίδεται αποκλειστικά από το υπουργείο.
Μετά την συνάντηση που είχε με τους τραπεζίτες, οΓ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "το υπουργείο και γενικά η κυβέρνηση θέλουν να προωθήσουν μια σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες" και ότι "ένα από τα παραδείγματα έχει να κάνει με τη χρήση μίας κάρτας, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να καταγράφονται ηλεκτρονικά οι συναλλαγές του και έτσι να μην χρειάζεται να συλλέγει αποδείξεις".
Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο υπουργός, "ανοίξαμε μία συζήτηση με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών για την υλοποίηση ενός συστήματος, που θα δίνει κατά κάποιο τρόπο «πόντους» σε κάθε πολίτη τους επόμενους μήνες, ώστε να μπορέσουμε το 2011 να πάμε σε μία μετάβαση «ηλεκτρονικών αποδείξεων» και ηλεκτρονικών υπηρεσιών".
"Θα χρησιμοποιηθεί η υποδομή των λεγόμενων POS που υπάρχουν στα μαγαζιά, δηλαδή τα μηχανήματα με τα οποία περνάνε οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και θα εγγράφονται έτσι στον «λογαριασμό» του πολίτη οι «πόντοι» από τις αποδείξεις που έχει. Kαι έτσι δεν θα χρειάζεται να συλλέγει ο ίδιος αποδείξεις", τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
"Με τον τρόπο αυτό, εμείς θα μπορούμε να έχουμε μία εικόνα του τζίρου σε διαφορετικά μαγαζιά και αυτό να διασταυρώνεται με τα στοιχεία, τα οποία στη συνέχεια μας δίνουν οι επιχειρηματίες. Ταυτόχρονα, είναι ένας τρόπος να εξοικειωθεί ο πολίτης με τη λογική της χρεωστικής κάρτας -που είναι διαφορετική από την πιστωτική κάρτα -κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο, γιατί έτσι περνάμε όλο και περισσότερο στη μη χρήση μετρητών, που είναι απαραίτητο για το ελληνικό οικονομικό σύστημα" εξήγησε ο υπουργός.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ένα δεύτερο παράδειγμα έχει να κάνει με τη χρήση ταμειακών μηχανών, οι οποίες θα είναι συνδεδεμένες με το τραπεζικό σύστημα, αλλά και με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, για την πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο των συναλλαγών, ώστε το υπουργείο Οικονομικών να έχει εικόνα του ΦΠΑ, κάτι που επίσης χρειάζεται και είναι μια κατεύθυνση στην οποία θέλουμε να πάμε.
Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=33414948#
Αναδημοσίευση από: http://exagorefsis.blogspot.com/2010/09/blog-post_1352.html#more



"...Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου..."

ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ GENERAL CONSUMERS’ FEDERATION OF GREECE
Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 – Αθήνα 10432όρ. 5οςτηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka – http://www.inka.gr 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10
ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος:
1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.
Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» – λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτοςπρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές …) και βέβαια οι χάκερς.
Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο.
2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.
Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ –με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει - θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη – καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή … η υγεία του κλπ.
Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί(ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.
Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη – καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.
Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ
ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.
ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα. Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.

18.10.10
Να επιδιωχθεί συγκρότηση πλατφόρμας άρνησης παραλαβής της “Κάρτας του Πολίτη”
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας καταναλωτών δείχνει ποια είναι η πλατφόρμα πάνω στην οποία είναι δυνατή η ανατροπή του ηλεκτρονικού φακελλώματος των πολιτών.
Οσο και αν έχουν ήδη υπογράψει πολλοί πατέρες και αδελφοί την ανακοίνωση των αντιρρησιών παραλαβής της “Κάρτας του Πολίτη” το σίγουρο είναι ότι οι πλείστοι συμπατριώτες μας δεν θα κατανοήσουν ή δεν θα δεχθούν την ερμηνεία της “Κάρτας του πολίτη” με τους όρους και τις προυποθέσεις της Αποκαλύψεως.
Καταρχήν υπάρχει η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν κοσμικό φρόνημα και δεν ενδιαφέρονται για τα “παπαδίστικα” όπως τα αποκαλούν. Είναι ουτοπία να πιστέψουμε ότι υπάρχει δυνατότητα να μεταπειστούν και να γίνουν ξαφνικά συνειδητοί χριστιανοί. Οσο ρεαλιστικό είναι να πιστέψουμε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων θα αρχίσει να εκκλησιάζεται κάθε Κυριακή και ότι θα τηρεί όλες τις νηστείες της Εκκλησίας και ότι θα εξομολογείται και θα κοινωνά τακτικά άλλο τόσο ρεαλιστικό είναι να πιστέψουμε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων θα ενδιαφερθεί να δει το θέμα τη “Κάρτας του πολίτη” ως
χάραγμα του Αντιχρίστου.
Παράλληλα με τους κοσμικούς ανθρώπους υπάρχουν και πολλοί άλλοι συνειδητοί χριστιανοί, οι οποίοι δεν σχετίζουν την “Κάρτα του Πολίτη” με το χάραγμα του Αντιχρίστου.
Επομένως μία, κατά την άποψή μου, λύση υπάρχει για αποτελεσματική προώθηση του θέματος με ελπίδες επιτυχίας. Οσοι δουν το θέμα όπως το βλέπει ο π. Σαράντης και οι άλλοι καλοί πατέρες και αδελφοί που πρωτοστάτησαν στη συλλογή των υπογραφών ας συνεχίσουν τον ίδιο αγώνα και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ας πρωτοστατήσουν να συγκροτηθεί πλατφόρμα κοινής συναίνεσης ΚΑΙ με όσους ευλαβείς πιστούς δεν σχετίζουν το 666 με το χάραγμα αλλά ΚΑΙ με τα εκατομμύρια των ανθρώπων που δεν θέλουν να καταστρατηγηθεί η αξιοπρέπειά τους και η ιδιωτική τους ζωή με την κατάργηση των πιο απόρρητων δεδομένων τους.
Παραθέτουμε στη συνέχεια δύο κείμενα. Το πρώτο της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος αποδεικνύει ότι υπάρχει πολύ έδαφος για συνεννόηση άρνησης παραλαβής της “Κάρτας του Πολίτη” όχι μόνον με τους συνειδητούς χριστιανούς αλλά με κάθε Ελληνα πολίτη. Το παράδειγμα των πολιτών της Αγγλίας είναι χαρακτηριστικό. Απέρριψαν την εισαγωγή ηλεκτρονικής κάρτας - όχι βέβαια για λόγους πίστεως - αλλά επειδή θεωρήθηκε πολυέξοδη η έκδοσή της αλλά και επειδή διαπιστώθηκε ότι καταστρατηγεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα του πολίτη. Το δεύτερο κείμενο του π. Ιωάννη Φωτόπουλου αναλύει τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν ότι η παραλαβή της “Κάρτας του πολίτη” αποτελεί συναίνεση των πιστών για το χάραγμα.

Γιατί λέμε όχι στην κάρτα του πολίτη,στη φοροκάρτα και στο κινητό της 4ης Γενεάς
του Αρχιμ. Νεκτάριου Μουλατσιώτη

Το Κράτος έρχεται τώρα να εφαρμόσει και τη Συνθήκη του Σένγκεν που οι χριστιανοί με μεγαλειώδης συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις Αθηνών και Θεσσαλονίκης είχαν καταδικάσει.
Τι σημαίνει Συνθήκη του Σένγκεν
Η Συνθήκη αυτή δίνει εντολή στα κράτη μέλη της Ενωμένη Ευρώπης να συλλέγει ηλεκτρονικά πληροφορίες για όλους τους πολίτες της Ε.Ε., και να τις επεξεργάζεται.
Αλλά η συλλογή αυτή και επεξεργασία πληροφοριώνγίνεται και για όσους εισέρχονται στις χώρες που ισχύει η Συνθήκη του Σένγκεν.
Η συλλογή και επεξεργασία ηλεκτρονικών πληροφοριών μας είπαν ότι είναι απαραίτητη, διότι δι᾽ αυτού του τρόπου μπορούν να προλάβουν κάποια εγκληματική πράξη οποιουδήποτε τρομοκράτη η κοινού εγκληματία που διώκεται από τον ποινικό κώδικα.
Όταν συλλέγεις πληροφορίες και τις επεξεργάζεσαι πράγματι έχεις το πορτραίτο οποιουδήποτε ανθρώπου.
Παραδείγματος χάριν σε μία κομμουνιστική χώρα σίγουρα η εξουσία θα ήθελε να γνωρίζει ποιοί είναι οι δεξιοί η ακροδεξιοί πολίτες της.
Ομοίως μία χώρα με δεξιό πολίτευμα θα ήθελε να γνωρίζει ποιοί είναι οι αριστεροί η οι αριστερίζοντες πολίτες της. Μία αντιχριστιανική χώρα θα ήθελε να γνωρίζει ποιοί είναι οι χριστιανοί πολίτες της.
Με το σύστημα Σένγκεν και την εφαρμογή πλέον της Συνθήκης αυτής, όλα τα ανωτέρω είναι δυνατά. Πως γίνεται η εφαρμογή; Σας το εξηγούμε.
Χρησιμοποιώντας την φοροκάρτα, η οποία σε λίγο χρόνο θα ενσωματωθεί στην κάρτα του πολίτη η οποία λειτουργεί με μικροτσίπ και είναι συνδεδεμένη με την εφορία, δι᾽ αυτό δε χρειάζονται πλέον οι αποδείξεις, το Κράτος γνωρίζει αυτοστιγμής α) από που ψώνισες, τι ψώνισες και πόσο έκαναν τα πράγματα που πήρες β)αφού γνωρίζει από που ψώνισες, άρα γνωρίζει τον τόπο που ευρίσκεσαι γ) είτε λοιπόν αγοράσεις μία εφημερίδα η ένα βιβλίο η φας σε ένα εστιατόριο η βάλεις βενζίνη η ψωνίσεις από οποιοδήποτε μαγαζί, το Κράτος σε εντοπίζει αμέσως και γνωρίζει που εκείνη τη στιγμή βρίσκεσαι. Άρα διακριτικά και έξυπνα σεπαρακολουθεί.
Οι κίνδυνοι από την κάρτα του πολίτη
Το Κράτος αφού γνωρίζει όλα τα ανωτέρω, αν αγοράζεις δεξιές εφημερίδες η αριστερές η κεντροαριστερές η χριστιανικά έντυπα αρχίζει να κατανοεί τα πολιτικά και θρησκευτικά σου φρονήματα. Επίσης αγοράζοντας βιβλία τα οποία είναι χριστιανικού η πολιτικού η άλλου περιεχομένου, καταλήγει στο συμπέρασμα για τα πολιτικά η θρησκευτικά σου φρονήματα.
Επίσης η κάρτα του πολίτη θα είναι βιβλιάριο υγείας, που σημαίνει ότι το Κράτος και ο κάθε ένας θα μπορεί χωρίς μεγάλη δυσκολία να διαπιστώνει τις ασθένειες που έχει ο κάθε πολίτης. Με ποιό δικαίωμα το Κράτος να γνωρίζει το τι ασθένειες έχω περάσει η έχω σήμερα;
Ακόμη η κάρτα του πολίτη θα είναι βιβλιάριο τραπέζης, που σημαίνει ότι το Κράτος και ο κάθε ένας θα μπορεί χωρίς μεγάλη δυσκολία να γνωρίζει την οικονομική μου κατάσταση. Οπότε αν χρωστώ στην εφορία η στο Κράτος, χωρίς δυσκολία θα μπορούν με σχετική νομοθεσία να μου παίρνουν τα χρήματά μου μέσα από την Τράπεζα αφού έχουν άμεση ενημέρωση και πρόσβαση.
Επιπλέον η κάρτα του πολίτη θα είναι ποινικό μητρώο, που σημαίνει ότι θα είναι γνωστές
Οποιεσδήποτε ποινές που μου έχουν επιβληθεί, στον κάθε ένα που θα έχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική μου κάρτα.
Η κάρτα του πολίτη θα είναι δίπλωμα και άδεια οδήγησης, διαβατήριο, ταυτότητα, πιστοποιητικό γεννήσεως και γενικά θα περιέχει όλες τις πληροφορίες γύρω από το πρόσωπό μου.
Το Κράτος και ο καθένας θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή εάν ταξιδεύω η που ευρίσκομαι και τι καθημερινά κάνω. Όλα αυτά ονομάζονται στενή κρατική παρακολούθηση του προσώπου μου.
Ποίοι διώκονται και ποίοι χαρακτηρίζονται ως παραβάται του ποινικού κώδικα η τρομοκράτες.
Η Ενωμενη Ευρώπη την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010, ψήφισε ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα κράτη μέλη της όπου χαρακτηρίζει ως παραβάτη του ποινικού κώδικα και εγκληματία κάθε πολίτη ο οποίος αντιστέκεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Επίσης η Συνθήκη Σένγκεν αναφέρει ότι η αστυνομία έχει το δικαίωμα να συλλάβει πολίτες πριν διαπράξουν οποιασδήποτε ποινική παράβαση.
Πόσο επικίνδυνα είναι τα ανωτέρω; Πιστεύω ότι το κατανοείτε από μόνοι σας. Καταλαβαίνετε τι θα συμβεί,εάν σε μία ακροδεξιά χώρα η Κυβέρνησή της, έχει σκοπό να θέσει εκτός νόμου τα αριστερά κόμματα! Η εάν σε μία κομμουνιστική χώρα η Κυβέρνησή της έχει σκοπό να θέσει εκτός νόμου τα δεξιά κόμματα! Η εάν μία Κυβέρνηση έχει σκοπό να θέσει τους χριστιανούς εκτός νόμου, όπως ήταν τους τρεις πρώτους αιώνες μετά Χριστόν!
Είναι κατανοητό ότι την προηγούμενη ημέρα έχοντας το Κράτος όλα τα στοιχεία των πολιτών της και γνωρίζοντας τα πολιτικά η θρησκευτικά φρονήματά τους, ως και κάθε κίνησή τους, θα συλλάβει αποβραδίς όλους εκείνους που θεωρεί το Κράτος ότι την επόμενη ημέρα θα αντιδράσουν δυναμικά καλώντας το λαό σε αντίσταση εναντίον των μέτρων που η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει.
Εάν είχε ο Χίτλερ σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα στοιχεία των πολιτών της Ευρώπης, πόσο εύκολο θα του ήταν μέσα σε μία νύχτα να συλλάβει και να εξοντώσει όλο το γένος των Εβραίων!
Οι ζωές μας θα ευρίσκονται σε κίνδυνο, εάν επιτρέψουμε από μόνοι μας να κυκλοφορήσει η κάρτα του πολίτη στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ήδη οι Άγγλοι και οι Ρουμάνοι αρνήθηκαν.
Πιστεύουμε ότι και στην Ελλάδα πρέπει να καταργήσουμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που επαγγέλεται η σημερινή Κυβέρνηση.
Η κάρτα του πολίτη η η λεγόμενη φοροκάρτα είναι επικίνδυνη για το πρόσωπό μας και την οικογένειά μας, έχει δεν έχει φανερά η κρυφά τον αριθμό 666. Δι᾽ αυτό και καλούμε το λαό να μην τις παραλάβει και να αντιδράσει όπως έκαναν οι Άγγλοι και οι Ρουμάνοι. Έτσι το Κράτος θα οπισθοχωρήσει όπως έκανε στην Αγγλία και στην Ρουμανία.
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ
Ήδη στην Αμερική από μηνών κυκλοφορεί το επικίνδυνο τηλέφωνο της τετάρτης γενεάς. Επειδή οι πολιτικοί της Γης γνωρίζουν ότι οι λαοί θα αντισταθούν στην κάρτα του πολίτη και τη φοροκάρτα κυκλοφόρησαν το επικίνδυνο τηλέφωνο της τέταρτης γενεάς.
Γιατί είναι επικίνδυνο; Διότι εκτός από τηλεσκόπιο που είναι με το οποίο μπορείς να βλέπεις στρέφοντάς το προς τον ουρανό, ποιοί πλανήτες και αστερισμοί είναι εκείνη τη στιγμή από πάνω σου και εκτός από τηλέφωνο που καταγράφει όλες τις συνομιλίες μας, είναι: -βιβλιάριο τραπέζης, όπου κάνεις αναλήψεις η καταθέσεις χωρίς να πας καν στην Τράπεζα.
Πληρώνεις με το κινητό σου ο,τι αγοράσεις και από όπου το αγοράσεις. Πληρώνεις με το κινητό σου όταν πας σε ένα εστιατόριο, σε βενζινάδικο κτλ. Κάνει αυτόματα όλες τις πληρωμές σου, συνδέοντάς το με το ίντερνετ.
-βιβλιάριο υγείας όπου μέσα σε αυτό καταγράφονται όλες οι ασθένειές σου και τα φάρμακά σου.
-βιβλιάριο ασφάλειας, όπου φαίνεται που είσαι ασφαλισμένος και επικοινωνείς άμεσα με την ασφάλειά σου.
-δίπλωμα και άδεια αυτοκινήτου,
-διαβατήριο
-ποινικό μητρώο
-πιστοποιητικό γεννήσεως.
-κομπιούτερ όπου συνδέεται ασύρματα με πληκτρολόγιο.
Με λίγα λόγια, το κινητό της 4ης γενεάς περιέχει ο,τι και η κάρτα του πολίτη. Ενσωματώνουν ηλεκτρονικά μέσα στο μικροτσίπ του κινητού τηλεφώνου το οποίον εντός ολίγων μηνών έρχεται και στην Ευρώπη, ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία μας. Ενώ αρχίζουν να καταργούν τα προηγούμενα κινητά τηλέφωνα, ώστε μικροί και μεγάλοι να προμηθευθούν το έξυπνο, αλλά επικίνδυνο κινητό τηλέφωνο.
Οι θέσεις του π. Σαράντη Σαράντου για την Κάρτα του Πολίτη

Κάρτα του Πολίτη ή του Big Brother

Αθήνα 17 Νοεμβρίου 2010
 ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
 Η Δι­αρ­κής Ι­ε­ρά Σύ­νο­δος ε­νη­με­ρώ­θη­κε α­πό τον Πρό­ε­δρο της Συ­νο­δι­κής Ε­πι­τρο­πής Δο­γμα­τι­κών και Νο­μο­κα­νο­νι­κών Ζη­τη­μά­των Σε­βα­σμι­ώ­τα­το Μη­τρο­πο­λί­τη Φι­λίπ­πων, Νε­α­πό­λε­ως και Θά­σου κ. Προ­κό­πι­ο, ό­τι, το α­πό­γευ­μα της Δευ­τέ­ρας 15 Νο­εμ­βρί­ου ε.ε., συμ­με­τεί­χαν σε κοι­νή Συ­νε­δρί­α­ση στο Συ­νο­δι­κό Μέ­γα­ρο η Συ­νο­δι­κή Ε­πι­τρο­πή Δο­γμα­τι­κών και Νο­μο­κα­νο­νι­κών Ζη­τη­μά­των, η Ει­δι­κή Συ­νο­δι­κή Ε­πι­τρο­πή Αν­θρω­πί­νων Δι­και­ω­μά­των, Στε­λέ­χη της Ελ­λη­νι­κής Κυ­βερ­νή­σε­ως και ει­δι­κοί Ε­πι­στή­μο­νες και Ε­μπει­ρο­γνώ­μο­νες, τό­σο α­πό τον χώ­ρο της Νο­μι­κής, ό­σον και της Πλη­ρο­φο­ρι­κής, με α­ντι­κεί­με­νο την με­λέ­τη της εκ­δό­σε­ως της "Κάρ­τας του Πο­λί­τη".
Α­πό την Σύ­σκε­ψη προ­έ­κυ­ψαν τα κά­τω­θι συ­μπε­ρά­σμα­τα :
1. Η Κυ­βέρ­νη­ση προ­χω­ρεί στην α­ντι­κα­τά­στα­ση της Α­στυ­νο­μι­κής Ταυ­τό­τη­τος με την "Κάρ­τα του Πο­λί­τη", η τε­χνο­λο­γί­α της ο­ποί­ας θα την κα­θι­στά α­πα­ρα­χά­ρα­κτη και θα προ­στα­τεύ­ο­νται τα δι­και­ώ­μα­τα των πο­λι­τών α­πό την δρά­ση του κοι­νού ε­γκλή­μα­τος. Σε αυ­τή θα πε­ρι­έ­χο­νται μό­νο τα στοι­χεί­α ταυ­τό­τη­τος του κα­τό­χου.
2. Α­να­μέ­νε­ται α­πό τις αρ­μό­δι­ες Κρα­τι­κές Υ­πη­ρε­σί­ες να δο­θεί προς δη­μό­σι­α δι­α­βού­λευ­ση στις αρ­χές του νέ­ου έ­τους 2011, και ε­πο­μέ­νως και προς την Δι­αρ­κή Ι­ε­ρά Σύ­νο­δο, σχέ­δι­ο κει­μέ­νου με τις τε­χνι­κές και νο­μι­κές προϋ­πο­θέ­σεις γι­α την έκ­δο­ση της "Κάρ­τας".
3. Α­πό την πλευ­ρά των Με­λών των Συ­νο­δι­κών Ε­πι­τρο­πών το­νί­σθη­κε, ό­τι η Εκ­κ­λη­σί­α εί­ναι υ­πο­χρε­ω­μέ­νη να δι­α­φυ­λάτ­τει την ε­λευ­θε­ρί­α του προ­σώ­που και να υ­πε­ρα­σπί­ζε­ται την α­κε­ραι­ό­τη­τα της πί­στε­ως. Γι­' αυ­τό :
α) Η "Κάρ­τα του Πο­λί­τη" δεν πρέ­πει να πε­ρι­έ­χει κα­τ' ου­δέ­να τρό­πο εμ­φα­νή η α­φα­νή τον α­ρι­θμό "666".
β) Ε­πί­σης κα­τ' ου­δέ­να τρό­πο πρέ­πει με αυ­τή να πα­ρα­βι­ά­ζο­νται οι προ­σω­πι­κές ε­λευ­θε­ρί­ες.
4. Τα στε­λέ­χη της Ελ­λη­νι­κής Κυ­βερ­νή­σε­ως ε­δή­λω­σαν, ό­τι συμ­φω­νούν με τις πα­ρα­τη­ρή­σεις των Με­λών των αρ­μο­δί­ων Ε­πι­τρο­πών της Εκ­κ­λη­σί­ας και θα τις λά­βουν υ­π' ό­ψιν τους.
Τού­των δο­θέ­ντων η Ι­ε­ρά Σύ­νο­δος α­να­μέ­νει το κα­ταρ­τι­ζό­με­νο σχέ­δι­ο α­πό τις αρ­μό­δι­ες Υ­πη­ρε­σί­ες γι­α την έκ­δο­ση της "Κάρ­τας" γι­α να το­πο­θε­τη­θεί υ­πευ­θύ­νως.
Γι­' αυ­τό συ­νι­στά στον ευ­α­γή Ι­ε­ρό Κλή­ρο, στους Μο­να­χούς και στους πι­στούς να α­να­μέ­νουν την τε­λι­κή θέ­ση Της.
Εκ της Δι­αρ­κούς Ι­ε­ράς Συ­νό­δου

Ντροπή!
του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κονίτσης κ. Ανδρέα
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Ἀριθ. Πρωτ. 81 Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 28ῃ Ὀκτωβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,
ἔκανε τὶς ἀκόλουθες Δηλώσεις :
«Μὲ ἱερὴ ἀγανάκτηση ὑψώνω φωνὴ διαμαρτυρίας καὶ λέω μιὰ καὶ μόνη λέξη, ποὺ χαρακτηρίζει τὰ τελευταῖα δραματικὰ καὶ ἀπαράδεκτα γεγονότα στὸν χῶρο τῆς Ἑλληνικῆς Ἀστυνομίας :
Ν Τ Ρ Ο Π Η !
Καὶ ἐξηγοῦμαι: Τὶς ἡμέρες αὐτὲς ἔγινε ἡ ἀπόταξη ἀπὸ τὸ τιμημένο Σῶμα τῆς ΕΛ.ΑΣ. γενναίου καὶ ἱκανοῦ ἀστυνομικοῦ, μὲ πολλὲς τιμητικὲς διακρίσεις. Παράλληλα ἔχει κινηθῆ ἡ διαδικασία ἀποτάξεως καὶ γιὰ δύο ἄλλους ἀστυνομικοὺς στὴν περιοχὴ τῆς Θεσσαλονίκης. Ὁ λόγος; Ὁ λόγος εἶναι, ὅτι οἱ ἐν λόγῳ ἀστυνομικοὶ ἀρνήθηκαν νὰ πάρουν τὴν «κάρτα τοῦ πολίτη» γιὰ λόγους συνειδήσεως.
Ἄριστα ἔπραξαν τὰ γενναῖα αὐτὰ Ἑλληνόπουλα. Ἀπὸ τὴν ἀκριτική μου Ἐπαρχία τὰ συγχαίρω
ἐγκαρδίως καὶ τὰ ἀσπάζομαι πατρικῶς, γιατὶ ἔγιναν διδάσκαλοι καὶ παράδειγμα γιὰ ὅλους μας.
Σὲ καιρούς, κατὰ τοὺς ὁποίους κάποιοι νεαροὶ ἀρνοῦνται νὰ ὑπηρετήσουν τὴν στρατιωτική τους θητεία γιὰ λόγους, δῆθεν, «συνειδήσεως» · καὶ τοὺς «μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ» ἡ Πολιτεία τοὺς ἔχει στὰ «ὤπα - ὤπα» καὶ τοὺς βάζει νὰ ὑπηρετοῦν, χωρὶς στρατιωτικὴ ἐνδυμασία, σὲ διάφορες ὑπηρεσίες ἀπ’ ὅπου μποροῦν, εὔκολα καὶ ἄνετα, νὰ ἀσκοῦν τὴν προπαγάνδα καὶ τὸν προσηλυτισμό τους, εἶναι ἀδιανόητο νὰ διώκωνται Ἑλληνόπουλα καὶ Χριστιανόπουλα, ἐπειδὴ θέλουν νὰ τιμοῦν τὸν Χριστὸ καὶ τὴν Ἑλλάδα. Αὐτὸν τὸν διωγμὸ
μόνο ἡ λέξη Ν Τ Ρ Ο Π Η ! μπορεῖ νὰ τὸν χαρακτηρίσῃ.
Ὅταν ὁ πρωθυπουργὸς τῆς Χώρας ὀνομάζει τὴν Ἑλλάδα «διεφθαρμένη», κι’ ὅταν ἀκοῦμε συνεχῶς γιὰ «μίζες» καὶ «λαδώματα», γιὰ σπατάλες καὶ γιὰ διασπάθιση τοῦ δημοσίου χρήματος, ὅταν γίνεται συνεχὴς πολεμικὴ κατὰ τῶν χριστιανικῶν ἀρχῶν, τῆς Ἐκκλησίας, καὶ τῆς Ἱστορίας, εἶναι αἰτία χαρᾶς μεγάλης καὶ αἰσιοδοξίας γιὰ τὴν πορεία τοῦ Ἔθνους, ἡ στάση τῶν γενναίων αὐτῶν ἀστυνομικῶν. Δόξα τῷ Θεῷ !
Γενναῖα Ἑλληνόπουλα ! Μὴ φοβᾶστε ! Ψηλὰ οἱ καρδιές. Ὁ Χριστὸς καὶ ἡ Ἑλλάδα πάντοτε νικοῦν, ὅπως μᾶς τὸ θύμησε ἡ μεγάλη Ἐπέτειος τοῦ θρυλικοῦ «ΟΧΙ». Εἴμαστε στὸ πλευρό σας. Νἄχετε πάντα κατὰ νοῦν τὸν θεόπνευστο λόγο : «Διήλθομεν διὰ πυρὸς καὶ ὕδατος καὶ ἐξήγαγες ὑμᾶς εἰς ἀναψυχὴν (Ψαλμ. ξε΄12). Ἡ Ὀρθόδοξη Ἑλλάδα σᾶς θαυμάζει καὶ σᾶς καμαρώνει. Ὁ Χριστὸς μαζί σας ».
(Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως).

Ερχεται η «Κάρτα του Πολίτη»
Πέμπτη 22 Απριλίου 2010
Μια νέα κάρτα θα αποκτήσουν όλοι οι Ελληνες στην οποία θα αναγράφονται στοιχεία όπως ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκδοσή της θα γίνεται από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης είπε ότι τους επόμενους δύο μήνες θα δρομολογηθούν οι κανονισμοί για την «Κάρτα του Πολίτη». Επίσης η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τη χαρακτήρισε «κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ» και πρόσθεσε ότι θα περιέχει «όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξυπηρετείται πολύ γρήγορα ο πολίτης όταν πηγαίνει στο δημόσιο νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, και να μη χρειάζεται η γραφειοκρατία».

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑONLINE

Πρωτοβουλία Ἀντιρρησιῶν Ὀρθόδοξης Συνείδησης.
Ἀρνοῦμαι νὰ παραλάβω τὴν "Κάρτα τοῦ Πολίτη"!
Πρωτοβουλία Ἀντιρρησιῶν Ὀρθόδοξης Συνείδησης.



Ερχεται η «Κάρτα του Πολίτη»
Θα έχει σχήμα πιστωτικής και θα περιέχει ένα «έξυπνο» τσιπ, στο οποίο θα ενσωματωθούν ο αριθμός δημοτολογίου, το ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ, ενώ στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει τις παλιές αστυνομικές ταυτότητες «E»
Η «Κάρτα του Πολίτη» έρχεται από το πρώτο εξάμηνο του 2011 και στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει τις παλιές αστυνομικές ταυτότητες.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, η «Κάρτα» θα έχει σχήμα πιστωτικής, θα περιέχει ένα «έξυπνο» τσιπ στο οποίο θα ενσωματωθούν ο αριθμός δημοτολογίου κάθε πολίτη, το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, καθώς και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας. Στη μία όψη της κάρτας θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου, καθώς και δακτυλικό αποτύπωμα.
Η «ΚΑΡΤΑ του Πολίτη» θα αποτελέσει «διαβατήριο» στον ψηφιακό
κόσμο, αναφέρουν στελέχη του υπουργείου ΕσωτερικώνΑρμόδια στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν στο «Εθνος» ότι η «Κάρτα του Πολίτη» θα αποτελέσει «διαβατήριο» στον ψηφιακό κόσμο. Οπως προβλέπεται, με την εισαγωγή του σειριακού αριθμού και του κωδικού πρόσβασης που θα τη συνοδεύει, θα επιτρέπεται στον πολίτη, μέσω Διαδικτύου, η πρόσβαση στον ιατρικό του φάκελο, στα στοιχεία που αφορούν την περιουσία του κτλ.
Στόχος της κυβερνητικής εξαγγελίας είναι η δημιουργία μίας Κάρτας η οποία να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λπ.).
Σύσκεψη
Για να επιτευχθεί ο στόχος, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς και από τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς που συμμετείχαν να επισπευσθούν οι απαραίτητες προεργασίες.
Από την 1η Μαΐου μέχρι και το τέλος του έτους θα ξεκινήσει η λειτουργία των αρμόδιων επιτροπών οι οποίες θα εξετάσουν:
τη διαλειτουργικότητα των εθνικών μητρώων στοιχείων πολιτών,
τη δημιουργία του κατάλληλου νομικού πλαισίου,
τη δημιουργία και ετοιμότητα των απαραίτητων υποστηρικτικών υποδομών,
την επιλογή τεχνικών προδιαγραφών που θα είναι σύμφωνες με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ώστε να εξασφαλίζεται η διαλειτουργικότητα της κάρτας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (διακήρυξη Υπουργών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση).
Κάρτα Πολίτη
Εκδοση σε δύο φάσεις
Η έκδοση της κάρτας θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη θα εκδοθεί για πολίτες άνω των 18 ετών και στη δεύτερη φάση για τις ηλικίες 12 έως 18 ετών. Κατά προτεραιότητα, στο πλαίσιο Κοινοτικού Κανονισμού θα εκδοθεί η Κάρτα του Μετανάστη, μέχρι τον Μάιο του 2011.
Η προετοιμασία θα γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η έκδοση θα υλοποιηθεί στις υποδομές του υπουργείου Προστασίας Πολίτη. Το κόστος έκδοσης κάθε κάρτας υπολογίζεται στα 5 ευρώ. Συνολικά η χρηματοδότηση για την «Κάρτα του Πολίτη» θα καλυφθεί από κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» και «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Νίκος Β. Τσίτσας

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣONLINE


By Apogonos - Posted on 22 Απρίλιος 2010

Π. ΣΑΡΑΝΤΗΣ - ΟΜΙΛΙΑ - ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ -666-14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010



 
Απο την ομιλία του π.Σαράντη Σαράντου (28 Ιουνίου 2010)



Θεσμικά η "αρχή του τέλους" έγινε με την φασιστική επιβολή του ΑΜΚΑ απο την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο δρόμος για την αριθμοποίηση του ανθρώπινου προσώπου και την απομόνωσή του από τα Θεόσδοτα δώρα του αυτεξουσίου και της ελευθερίας είχε ήδη ανοίξει.
Αυτό που μας είχαν προαναγγείλλει και επιβάλλει με το πιστόλι στον κρόταφο, δεν ήταν μόνο ο ΑΜΚΑ, αυτός εξ άλλου ήταν το εργαλείο ή αν θέλετε η βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει το σύστημα της "ψηφιακής διακυβέρνησης".
Το καταληκτικό σημείο αυτού του δαιμονοειδούς σχεδιασμού της αιχμαλωσίας και της εξ επιλογής αποστασίας των λαών, είναι η παραλαβή και η αναγκαστική για την επιβίωση χρήση μιας κάρτας.
Η προηγούμενη κυβέρνηση, ακολουθώντας τις δημοσιοποιημένες από παλιά συμβουλές των Ευρωπαίων επικυρίαρχων, για να μην "τρομάξει" τον Ορθόδοξο ελληνικό λαό την βάφτισε "Κάρτα κοινωνικής Ασφάλισης" άσχετα αν οι όροι χρήσης της και οι συνέπειες, όχι "ασφάλεια" αλλά μόνο τρόμο και ανησυχία μπορούσαν να προκαλέσουν.
Το σύστημα απαιτεί έναν πολίτη σφραγισμένο αριθμοποιημένο. Εναν πολίτη που ήδη θεσμικά έχει παραδοθεί στα διασυνδεδεμένα συστήματα επεξεργασίας ακόμα και των πιο προσωπικών του δεδομένων.
Για να υλοποιηθεί όμως αυτό το σύστημα και να λειτουργήσει, πρέπει να έχουμε όλοι αντί για ονοματεπώνυμο έναν παγκόσμια μοναδικό αριθμό ο οποίος μαζί με τον "αναγκαστικά λειτουργικό" τριψήφιο (666) θα δίνουν τη δυνατότητα στους επικυρίαρχους της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" να ελέγχουν το κάθε μας βήμα και να ρυθμίζουν την καθημερινότητά μας.
Αρχικά, και τονίζουμε τη λέξη "αρχικά" αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσω μιας "έξυπνης" κάρτας. Η προηγούμενη κυβέρνηση την βάφτισε όπως προαναφέραμε "κάρτα κοινωνικής ασφάλισης" η σημερινή συνέχεια της προηγούμενης νεοεποχήτικης κυβερνητικής κατάστασης την ονομάζει "κάρτα του πολίτη".
Αύριο είναι βέβαιο ότι η "κάρτα του πολίτη" θα γίνει σε μια νύχτα η νέα ψηφιακή υπερταυτότητα χωρίς την οποία δεν θα μπορείς να πραγματοποιήσεις απολύτως καμία συναλλαγή ή να ωφεληθείς από καμία παρεχόμενη δημόσια ή ιδιωτική υπηρεσία.
Η σημερινή οικονομική κρίση ήταν προφανώς ένα μικρό μόνο μέρος του σχεδίου προκειμένου να αναδειχθούν οι "ανωμαλίες" του προηγούμενου συστήματος που μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού, λες και μέχρι χθές το υπηρετούσαν άλλοι άνθρωποι κι όχι οι ίδιοι που σήμερα με το πιστόλι στο τραπέζι -όπως ανέφερε για άλλους λόγους ο πρωθυπουργός- και την κάνη στραμμένη εναντίον μας θέλουν να το αλλάξουν.
Αν το "παλαιό" σύστημα ευθύνεται για τα σημερινά μας χάλια τότε γιατί να πιστέψουμε ότι οι ίδιοι που ως ηθικοί ή ως φυσικοί αυτουργοί των "παλαιών" εγκλημάτων, θα μας οδηγήσουν με ...μεσσιανικό τρόπο σε ένα άλλο πιο "λειτουργικό", πιο "δίκαιο" και πιο ...ασφαλές για το μέλλον μας σύστημα. Σε ένα σύστημα που θα μας στερήσει την ιδιωτικότητα και την ελευθερία και θα μας υποχρεώσει να παραδοθούμε "οικειοθελώς" στην ανελέητη εξουσία της παγκόσμιας ψηφιακής διακυβέρνησης.
Γιατί θεωρούν ήσσονος σημασίας το ζήτημα της αντίρρησης θρησκευτικής συνείδησης που θέτουν οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί εμπρός στην αναγκαστική χρησιμοποίηση καρτών ή αύριο εμφυτεύσιμου υλικού που εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει αναγκαστικά και τον δυσώνυμο αριθμό 666;
Με λίγα και απλά λόγια εκτός από πρόβατα έτοιμα για το μαντρί, θέλουν να γίνουμε αποστάτες της πίστης μας και προδότες του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού, αφού μόνο με αποστασία και προδοσία μπορεί ένας βαπτισμένος Χριστιανός να αποδεχτεί τον αριθμό του αντιχρίστου και να ανταλλάξει τα δώρα της ελευθερίας και του αυτεξούσιου που του χάρισε ο Θεός με την εξασφάλιση μιας κίβδηλης επιβίωσης σε μια παγκόσμια φυλακή.
Το να χάσουμε τις δουλειές μας είναι οδυνηρό, να χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία είναι τραγικό, θα δεχτούμε να χάσουμε και την ψυχή μας;
Για τους κυβερνήτες μας προφανώς η σημερινή ημερομηνία εχει ιδιαίτερη σημειολογική αξία αφού είναι αυτή που επέλεξαν αφ΄ ενός για να επισημοποιήσουν την υπαγωγή μας στην εξουσία της οικονομικής αστυνομίας της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" (ΔΝΤ) ,αφ΄ ετέρου για να ανακοινώσουν την καθιέρωση της "κάρτας του πολίτη".



ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ
Δημοσιεύθηκε στον «Ορθόδοξο Τύπο», στις 11/09/2009.


1. Τα πάντα σήμερα μαρτυρούν την προώθηση ενός παγκοσμίου συστήματος, όπου ο κάθε άνθρωπος μετατρέπεται σε ένα εξάρτημα - αριθμό μιας ανάλγητης μηχανής, που λειτουργεί προς όφελος (πρόσκαιρο, ασφαλώς!) των ελαχίστων ισχυρών.
Πάντοτε στην ιστορία οι ανώτατοι υπάλληλοι κάθε διεφθαρμένου συστήματος επιχρυσώνουν την σαπρία με την ηθικολογία. Και οι πιο ολοκληρωτικές νοοτροπίες προβάλλουν τις ανθρωπιστικές αξίες, αυτές ακριβώς, που ξεθεμελιώνουν. Έτσι, για παράδειγμα, σήμερα το τεκμήριο της αθωότητας του πολίτη πλήττεται με το πρόσχημα της προστασίας των πολιτών, και η τρομοκρατία προωθείται για την προστασία του πολίτη από τους τρομοκράτες!
2. Με δεδομένη την παραπάνω κατάσταση εμφανίζεται ο αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποιήσεως, η άρνηση του οποίου επιφέρει αποκλεισμό από όλο το φάσμα της ζωής.
Ασφαλώς ως τεχνολογικό μέσο είναι εργαλείο ουδέτερο. Και «ουδέτερο» σημαίνει ότι εξαρτάται από την χρήση και τους χρήστες. Ας μη είμεθα αφελείς. Η θετική του αιτιολόγηση αφορά στις δημοκρατικές και ελεύθερες κοινωνίες και όχι στα σημερινά καθεστώτα, που χαρακτηρίζονται από δημοκρατικό έλλειμμα και απουσία διαφάνειας. Σήμερα, λοιπόν, τέτοια μέσα χαλκεύουν το γενικό πλέγμα υποδουλώσεως του ανθρώπου σε μια παγκόσμια δικτατορία, που οδοποιεί την έλευση του Αντιχρίστου.
3. Ήδη από την εποχή των διωγμών η Εκκλησία απαγόρευσε στους ενθουσιώδεις πιστούς την «εισπήδηση» στο μαρτύριο (κατά το λαϊκόν “σφάξε με αγά μου ν᾽ αγιάσω”). Ομοίως, θα ήταν ανώφελο σήμερα οι πιστοί να θυσιάσουν και τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους αρνούμενοι την κάρτα, από τη στιγμή, που δεν τους ζητείται ούτε καν η έντυπη παραλαβή του δυσωνύμου αριθμού της Αποκαλύψεως. Διότι ο ΑΜΚΑ βασίζεται σε κωδικοποίηση, που ούτε είναι ούτε σχετίζεται με τον αριθμό 666. Ας μη λησμονούμε, άλλωστε, ότι η προφητεία της Αποκαλύψεως αναφέρεται σε χάραγμα επί της χειρός και του μετώπου και όχι σε κάποια έντυπη μορφή του ονόματος του θηρίου.
4. Πέραν τούτου, όλοι όσοι συντηρούμε πνευματικές αντιστάσεις, μάλιστα όσοι ζούμε την ελευθερία της συνειδήσεως, που μας χάρισε ο Χριστός και οι αγώνες των Πατέρων μας, δεν μπορεί παρά να είμεθα «αντιρρησίες συνειδήσεως» σε εποχές, που όχι απλώς καταργείται η δημοκρατία, αλλά κακοποιείται και υβρίζεται ο άνθρωπος στην ψυχική, πνευματική, και κοινωνική του υπόσταση. Τούτο σημαίνει ότι οφείλουμε αφενός να καταγγέλλουμε τέτοιες νομοθετήσεις, απαιτώντας τουλάχιστον νομοθετικές ρυθμίσεις, αφετέρου να ζούμε με νήψη και προσευχή για τα δεινά του κόσμου, καλλιεργώντας από κοινού και ο καθένας ξεχωριστά την σχέση μας με τον Χριστό, ως μέλη του Σώματός Του. Έτσι μόνο θα μπορούμε να φωτιζόμεθα, να δίνουμε την πραγματική ομολογία και μαρτυρία της εν Χριστώ ζωής, και να ζητάμε το έλεος του Θεού, αν και εφόσον πλησιάζουν τα επερχόμενα δεινά.
Επίκαιρη όσο ποτέ είναι η θαρραλέα δήλωση αγιορειτών πατέρων ότι αρνούνται την παραλαβή του ΑΜΚΑ. Μέσα σε καιρούς που ο ηρωισμός εκλείπει, η δήλωση των αγιορειτών έρχεται να μας θυμίσει το γενναίο φρόνημα που ανέκαθεν χαρακτήριζε τους ΄Ελληνες, ειδικά όταν θιγόταν η πίστη τους. Να τονίσουμε ότι οι υπογράφοντες γέροντες είναι πνευματικά τέκνα του π.Παϊσίου. Αυτό και μόνο σημαίνει πολλά…Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο έγκριτο περιοδικό «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ» (τεύχος 67) και το δημοσιεύουμε αυτούσιο προς οικοδομή και ενίσχυση του φρονήματος των πιστών:


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΑ ΤΟΝ Α.Μ.Κ.Α

Από καιρού γινόμεθα αποδέκται εναγωνίων ερωτημάτων αδελφών μας ( εκ του κόσμου αλλά και εκ των Αγιορειτών) σχετικώς με την στάσιν τους απέναντι στον Α.Μ.Κ.Α (Αριθμόν Μητρώου Κοινωνικής Ασφαλίσεως).
Η απάντησίς μας ήταν : επιφυλακτικότης και εν προσευχή αναμονή του καθοδηγητικού λόγου των θεσμικών οργάνων της Εκκλησίας μας.Αυτόεφαρμόζαμε άλλωστε και εμείς.Αναμέναμε από τους επισκόπους και την Ιεράν Σύνοδον,αφού ερευνήσουν επισταμένως να μας καθοδηγήσουν σχετικώς.Αλλά δυστυχώς,ενώ τείνει να εκπνεύση η υπο της Πολιτείας ορισθείσα προθεσμία και παρά τας γενομένας επανειλημμένως υπο αδελφών προφορικώς και γραπτώς ερωτήσεις,ουδεμίαν καθοδηγητικήν ενημέρωσιν ελάβομεν.Το δε πλέον αποκαρδιωτικόν: Η υπο ιεράρχου απαξιωτική δήλωσις: «Το θέμα δεν αφορά την Εκκλησίαν,αλλά μόνον την Πολιτείαν»!
Κατόπιν των ανωτέρω αναγκαζόμεθα να εκθέσωμεν τους λογισμούς μας,τους προβληματισμούς μας και την εναντι του Α.Μ.Κ.Α στάσιν μας, ως απάντησιν προς τους ερωτώντας αδελφούς μας,αλλά και δια επικύρωσιν ή διόρθωσιν της από τους έχοντας μείζονα διάκρισιν και Θείον φωτισμόν Πατέρας μας:
Ίσως θα μπορούσε να ισχυρισθή κάποιος ότι ο Α.Μ.Κ.Α είναι ένας απλός αριθμός,αντίστοιχος του αριθμού κατόχων «βιβλιαρίου υγείας»,και ότι συνεπώς δεν δημιουργείται κανέναν πρόβλημα από την αποδοχήν του.Αλλ΄ο ισχυρισμός αυτός,όπως προκύπτει από τας υπευθύνους δηλώσεις και ανακοινώσεις των αρμοδίων,εμπεριέχει-αν όχι δολιότητα-τουλάχιστον αρκετήν δόσιν αγνοίας ή αφελείας.


Καθ΄όσον:


1. Ο αριθμός αυτός δεν είναι και τόσον απλός…Είναι ενιαίος αριθμός ταυτότητος εργασίας,ταυτότητος ασφαλίσεως και ταυτότητος υγείας, «μοναδικός για κάθε πολίτη,που θα τον συνοδεύη σε όλη του τη ζωή».Θα είναι υποχρεωτικός και χωρίς αυτόν ο πολίτης δεν θα έχη δικαίωμα «να εργασθή,να ασφαλισθή,να έχη ιατροφαρμακευτικήν και νοσοκομειακήν περίθαλψιν,να συνταξιοδοτηθή και να έχη οιανδήποτε άλλην παροχήν,επίδομα ή βοήθημα».
2. Και τόσον μεν «απλός» θα παραμείνη ο Α.Μ.Κ.Α μόνον κατά το αρχικόν διάστημα της εφαρμογής του σχετικού νόμου.Σύντομα όμως,συμφώνως προς τους αρμοδίους-και όχι τους αφελείς κινδυνολόγους και φανατικούς συνωμοσιολόγους- θα αναβαθμισθή σε «έξυπνη κάρτα» (Κάρτα Κοινωνικής Ασφαλίσεως),περιέχων bar-code και τσίπ μεγάλης χωρητικότητος,δι αποθήκευσιν προσωπικών στοιχείων.Επί πλέον,εν συνεχεία –όπως κατά δημοσιογραφικάς πληροφορίας,σχεδιάζεται από το Υπουργείον Εσωτερικών- ο αριθμός της κάρτας θα γενικευθή στο έπακρον,γενόμενος και αριθμός ταυτότητος και διαβατηρίου και ΑΦΜ.Έτσι ο αριθμός αυτόςθα καταστή δια τον κάθε πολίτην προσωπκός και ισόβιος.Ουσιαστικώς το πρόσωπον υποβιβάζεται, απαξιούται,αριθμοποιείται,γίνεται νούμερο,αντικείμενο,res (=πράγμα)!Το βαπτιστικόν (ή το μοναχικόν) όνομα εξαφανίζεται!
3. Η συσσωρευτική ηλεκτρονική καταγγραφή-αποθήκευσις πλήθους προσωπικών στοιχείων (ευαισθήτων δεδομένων) συνιστά πρόκλησιν και απειλήν δια την Θεόσδοτον ελευθερίαν,αλλά και την ασφάλειαν του προσώπου,η οποία (απειλή) μεγιστοποιείται αν ληφθούν υπ΄όψιν:
α)Ότι το έργον το έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία (ΕΠΑΦΟΣ Ε.Π.Ε)
β)Ότι το απόρρητον είναι σχεδόν αδύνατον να διασφαλισθή (την στιγμή που οι χάκερς «κτυπάνε» και το Αμερικανικό Πεντάγωνο)
γ)Ο φόβος αναλήψεως της εξουσίας από μίαν δικτατορικήν-πολλώ μάλον αντίχριστον-εξουσίαν
4. Υπο ειδικών έχει αποδειχθεί αναλυτικώς η -προφανής άλλωστε- αντισυντγματικότης,όπως και η αντίθεσις προς το Ευρωπαϊκόν δίκαιον,των ανωτέρω (υποβιβασμός του προσώπου,περιορισμός ελευθερίας κ.α),ιδίως όταν συνεξετάζονται μετά της επαπειλουμένης υπο του εν λόγω Νόμου στερήσεως θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων(όπως του δικαιώματος προς εργασίαν,κοινωνικήν ασφάλειαν,συνταξιοδότησιν,προστασίαν υγείας κ.λ.π)
5. Το κυριώτερον:Υπάρχει σχεδόν βεβαιότης,απορρέουσα από επανειλημμένας δηλώσεις αρμοδίων* (υπουργών,υφυπουργών,βουλευτών και δημοσιογράφων),γενομένας προ ετών,εξ αφορμής συζητήσεων δια την Συνθήκην Σέγκεν,ότι εις τας κάρτας αυτάς,που θα έχουν κατασταθή πλέον ισοβαρείς-ή μάλλον υπερβαρείς-της ταυτότητος ,θα εμπλακή ο δυσώνυμος αριθμός 666.
Ούτως πλήττεται κυριώτατα η θρησκευτική συνείδησις,πράγμα το οποίον έχει επικαλεσθή η Ιερά Σύνοδος δια της υπ αριθμόν 2641/1998 ομοφώνου εγκυκλίου της,συστείνουσα εις τους πιστούς την μη παραλαβήν των ταυτοτήτων εις την ανωτέρω περίπτωσιν.Ολίγον δε προγενεστέρως δια της υπ΄αριθμ. 2626/1997 εγκυκλίου της είχεν απειλήσει ότι είς περίπτωσιν εμμονής της Πολιτείας θα μετεβάλλετο «ένα τμήμα του Ορθοδόξου λαού,αν μη ολόκληρος,σε αντιρρησίες συνειδήσεως».Ο δε μακαριστός Γέρων Παϊσιος εχαρακτήριζε την παραλαβήν ταύτην ως «εισαγωγή στο σφράγισμα του Αντιχρίστου» και ως «άρνησιν του Χριστού».
Ασφαλώς δεν είναι δυνατόν να υποστηρίξη κάποιος ότι η απλή παραλαβή του αριθμού (κατά το αρχικόν στάδιον εφαρμογής του Νόμου) συνιστά άρνησιν του Χριστού,εφ΄όσον κατ΄αυτή δεν εμπλέκεται το 666.Και, ίσως, θα μπορούσε να γίνη ανεκτή κατ οικονομίαν η παραλαβή του,εάν δεν είχαν προηγηθή αι «επαγγελίαι» περί αναβαθμίσεως,και εάν αντ΄αυτών εδίδετο γραπτή υπεύθυνος διαβεβαίωσις περί του αντιθέτου.
Τώρα όμως, παραλαμβάνοντες τον αριθμόν (έστω και μόνον αυτόν),καταφάσκομε και συνεργούμεν εις τας προδρομικάς δια το χάραγμα διαδικασίας.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ:
Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι εξαιτούμεθα την διατήρησιν του μέχρι τούδε συμβατικού τρόπου συναλλαγής μας δια του παραδοσιακού βιβλιαρίου υγείας,δια λόγους θρησκευτικής, κυρίως,αλλά και δημοκρατικής συμειδήσεως.Πιστεύομεν ότι θα τύχωμεν ικανοποιήσεως της αιτήσεώς μας,βασιζόμενοι-πέραν των άλλων-και εις την σχετικήν δέσμευσιν του υφυπουργού Εσωτερικών κ.Χρήστου Ζώη,κατά την απάντησίν του προς τους βουλευτάς κ.κ Μ. Βορίδην και Αθ. Πλεύρην ,ερωτώντας δια εναλλακτικήν τακτοποίησιν των αρνουμένων την παραλαβήν ηλεκτρονικών καρτών,δια λόγους θρησκευτικής συνειδήσεως.


Οι αιτούντες:


.Ο Γέρων του Ιερού Κελλίου «Άγιος Νικόλαος-Μπουραζέρη» (Ι.Μ Χιλανδαρίου):Ιερομόναχος Κύριλλος και η συνοδεία
. Ο Γέρων του Ιερού Κελλίου «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος-Σισώη» (Ι.Μ Κουτλουμουσίου):Ιερομόναχος Γρηγόριος και η συνοδεία
. Ο Γέρων του Ιερού Κελλίου «Άγιος Χριστόδουλος ο εν Πάτμω» (Ι.Μ Κουτλουμουσίου):Μοναχός γαβριήλ και η συνοδεία
. Ο Γέρων του Ιερού Κελλίου «Γενέθλιον της Θεοτόκου-Παναγούδα» (Ι.Μ Κουτλουμουσίου):Ιερομόναχος Αρσένιος και η συνοδεία
. Ο Γέρων του Ιερού Κελλίου «Ανάστασις του Χριστού» (Ι.Μ Σταυρονικήτα):Ιερομόναχος ευθύμιος και η συνοδεία
. Ο Γέρων του Ιερού Κελλίου «Τίμιος Πρόδρομος» (Ι.Μ Κουτλουμουσίου):Μοναχός Ευφρόσυνος και η συνοδεία.




Ήδη η Ιερά Μονή Γρηγορίου συνέταξε ένα πρώτο κείμενο αντιδράσεως για τον καινούργιο αντίχριστο κωδικό φορολογουμένου. Τό παραθέτουμε :




Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΝ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΩΤΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ


Ο νέος φορολογικός νόμος, ο οποίος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών για δημόσια διαβούλευση, προτείνει τρόπους ηλεκτρονικής υποβολής αποδείξεων από επιχειρήσεις καί πολίτες, προκειμένου νά αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή. Γιά την υλοποίηση της ηλεκτρονικής υποβολής των αποδείξεων προτείνονται "πέντε παράλληλες και συντονισμένες δράσεις". Η δεύτερη από αυτές αφορά την "δυνατότητα συσχέτισης της συναλλαγής με τον ΑΦΜ του πελάτη""γιά "λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας της συναλλαγής", δηλαδή για να πραγματοποιείται η ηλεκτρονική υποβολή μιας αποδείξεως από ταμειακή μηχανή χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να διαρρεύσει πρός τρίτους. Προτείνεται γι αυτό "η εισαγωγή ενός μοναδικού κωδικού πελάτη...Ο κωδικός αυτός αριθμός θά μπορεί να τυπωθεί σε μορφή γραμμωτού κωδικού και να πλαστικοποιείται από τον πελάτη...Η κωδικοποίηση θα ακολουθεί τό πρότυπο ΕΑΝ -13...Προαιρετικά οι ταμειακές μηχανές θα μπορούν να δεχθούν τόν κωδικό του φορολογουμένου και μεσω πληκτρολόγησής του".
Η ρύθμιση αυτή του νομοσχεδίου, που προβλέπει την εισαγωγή "μοναδικού κωδικού πελάτη" μέ κωδικοποίηση ΕΑΝ- 13, προσβάλλει ευαίσθητα θρησκευτικά δεδομένα των ελλήνων πολιτών, διότι η κωδικοποίηση αυτή περιλαμβάνει τους τρείς χαρακτήρες (start-stop patterns) 6-6-6, που παραπέμπουν στον δυσώνυμο αριθμό της Αποκαλύψεως. Οι σαρωτές (scanners) των καταστημάτων έχουν την δυνατότητα να διαβάζουν όλους τους τύπους γραμμωτών κωδικών, επομένως δεν ήταν αναγκαία η χρήση του συγκεκριμένου προτύπου ΕΑΝ-13.
Εάν η πρόταση του νομοσχεδίου έγινε χωρίς πρόθεση να προσβληθεί η θρησκευτική συνείδηση των Ορθοδόξων Ελλήνων, είναι απλή και απόλυτα απαραίτητη η αντικατάσταση του προτύπου ΕΑΝ-13 με ένα άλλο πρότυπο που δεν περιέχει τους επίμαχους χαρακτήρες 6-6-6. Η τυχόν επιμονή στη χρήση του ΕΑΝ-13 θα προσβάλει θρησκευτικές ευαισθησίες και θα πυροδοτήσει δικαιολογημένες αντιδράσεις, επειδή η Ελληνική Πολιτεία έχει πολλές φορές υποσχεθεί ότι δεν θα συμπεριλάβει σύμβολα και αριθμούς που προκαλούν τη θρησκευτική πίστι των πολιτών. Άλλωστε στην παρούσα δεινή περίσταση, που διέρχεται ο Ελληνικός λαός, είναι περιττός ένας επιπλέον διχασμός μεταξύ των πολιτών, και μάλιστα με ευθύνη των υπηρεσιών του Υπουργείου.


ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Δεν είμαστε κυρίως πολίτες, ασφαλισμένοι,, πελάτες και φορολογούμενοι, αλλά πρώτα απ όλα άνθρωποι πλασθέντες ελεύθεροι, κατ εικόνα και καθ ομοίωσιν Θεού βαπτισμένοι και μυρωμένοι ορθοδόξως
( BAR CODE) και ο αριθμός 666
Κυριότερες απ αυτές είναι οι τρείς μελέτες της Ιεράς Μονής Γρηγορίου και ιδίως η τρίτη από αυτές που φέρει τόν τίτλο "Ο γραμμικός κώδικας ( BAR CODE) και ο αριθμός 666, Μελέτη Γ΄ (23-6-97)". Στό εγγύς μέλλον θά την αναρτήσουμε στό "Ο.Π." . Στή μελέτη αυτή συνεργάζονται ο ιερομόναχος Λουκάς και ο μοναχός Πρόδρομος, διπλωματούχος Ηλεκτολόγος Μηχανικός. Ο π. Πρόδρομος χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία του και ἀφθονη βιβλιογραφία ξένων ερευνητών για να τεκμηριώσει τη θέση του. Είναι ενδιαφέροντα όσα γράφονται στο τέλος της μελέτης :

Και μόνη η χρησιμοποίησις των ηλεκτρονκών ταυοτήτων είναι
πολύ
επικίνδυνη για την ελευθερία
του ανθρωπίνου προσώπου, λόγω των τρομακτικών δυνατοτήτων της Πληροφορικής.
 Και στην περίπτωση ακόμη
που δεν θα
υπάρχει το 666 στις ταυτότητες  , η παραλαβή τους σημαίνει την
προσχώρησή μας σε ένα
παγκόσμιο ολοκληρωτικό
σύστημα
 το οποίο δεν αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως Εικόνα Θεού, αλλά ως ὑποκείμενο"των δεδομένων (Νόμος 2472/1997), που σύντομα μπορεί να καταστή αντικείμενο στα χέρια της οικονομικής ολιγαρχίας ή και αυτού κατόπιν του αντιχρίστου.
Η χρησιμοποίησίς τους όμως θα είναι αποτρόπαια, εάν συσχετισθή κατά τινα τρόπο και με τον αριθμό 666.
Κανείς Χριστιανός, που αναγνωρίζει και σέβεται την μαρτυρία του αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστού στην Αποκάλυψι, δεν μπορεί να παραλάβει ταυτότητα που να έχει τον συμβολισμό του Αντιχρίστου.
Πολλοί αρνούνται να συσχετίσουν, ακόμη και προφανείς συμβολισμούς του 666, όπως αυτούς που υποδεικνύει η παρούσα μελέτη, με τον αριθμο που σημειώνεται στην Αποκάλυψι, τόν χξστ΄. Δεν έχουν όμως δίκαιο.
 Διότι όχι η ύπαρξις , αλλά και αυτή η υποψία ότι κάποιος συμβολισμός του Χξς ΄ ενδέχεται να έχει
έμφιλοχωρήσει  σε κάποιο
αντικείμενο καθοριστικό της ταυτότητας του προσώπου,είναι αρκετή να
πείσει τους Χριστιανούς
να αντιδράσουν αμέσως
και δυναμικώς στην χρησιμοποίηση του αντικειμένου αυτού (π.χ. της
ηλεκτρονικής ταυτότητος).
Επιβάλλεται μια τέτοια
δυναμική αντίδρασις ,
διότι η παραλαβή του αριθμού του αντιχρίστου σημαίνει
άρνηση Του Χριστού για
τον διάβολο
 Αυτό φαίνεται από την διδασκαλία της Αποκαλύψεως (14, 9-11), αλλά και από την πείρα της Εκκλησίας από τους χρόνους των Μαρτύρων. Οι άγιοι Μάρτυρες όχι μόνο δεν ηρνούντο τον Χριστό διά λόγου, αλλά δεν ηνείχοντο ούτε συμβολικώς να ενεργήσουν κάποια ειδωλολατρική πράξη, διότι τούτο εσήμαινε γι αυτούς άρνηση του Χριστού.
Παρότι έχει δημοσίως λεχθεί ότι στις νέες ταυτότητες δεν θα χρησιμοποιηθεί ο γραμμικός κώδικας του τύπου ΕΑΝ-13 και UPC-Α, (σημ. "Ο.Π." Τωρα μας το λένε κατάμουτρα ότι ο κωδικός πελάτη-φορολογουμένου θά ακολουθεί τό πρότυπο ΕΑΝ-13), εν τούτοις τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο.
Εκτός τούτου και ο οικονομικός ολοκληρωτισμός που επιβάλλεται παγκοσμίως από την οικονομική ολιγαρχία σχετίζεται άμεσα με τον γραμμικό κώδικα, έτσι ώστε να είναι πολύ πιθανή η εκπλήρωσις του λόγου της Αποκαλύψεως πε΄ρι αδυναμίας οικονομικής συναλλαγής από εκείνους που δεν θα έχουν την ηλεκτρονική πρόσβαση στο επιβαλλόμενο σύστημα συναλλαγής...
Επομένως η έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωσις του λαού αποτελεί προς το παρόν το πρώτο βήμα, ώστε να λάβη υπεύθυνα και με επίγνωση των συνεπειών της θέση απέναντι στο τόσο σοβαρό θέμα για την πίστη του και την προσωπική του ελευθερία.
Ο ΑΜΚΑ ασφαλώς δεν είναι το χάραγμα. Όμως με την αποδοχή του μπαίνει κάποιος στη διαδικασία του χαράγματος. Ειδικά με την ηλεκτρονική του μορφή δέχεται ένα είδος αρραβώνος με τον Αντίχριστο. Κατ΄αρχάς δέχεται την αριθμοποίηση του προσώπου του αφού στη θέση του ονόματός του δέχεται έναν αριθμό. Σε κάθε συναλλαγή του, αρχικά με το Δημόσιο, αναγνωρίζεται ως αριθμός. Δέχεται να αφήσει παράμερα το βαπτιστικό του όνομα και το ιστορικό του επώνυμο και νά είναι ενας αριθμός. Έτσι μοιάζει κάπως με τον αντίχριστο. Όπως εκείνος κρύβει το βδελυρό του όνομα πίσω από τον αριθμό 666, ετσι κι αυτός κρύβει το όνομά του και γίνεται ενας απρόσωπος, παγκόσμιας ισχύος, αριθμός. Αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια των σκοτεινών κέντρων για να τεθεί υπό επεξεργασία και παρακολούθηση.
Έπειτα, το ηλεκτρονικό σύστημα των Βρυξελλών, το λεγόμενο ΘΗΡΙΟ, το οποίο ρουφά μεσα όλα τα έθνη, σύμφωνα με τον π. Παΐσιο, λειτουργεί χρησιμοποιώντας σαν κλειδί τον δυσώνυμο αριθμό 666.
Έτσι για να διαβάσουν τα αφανή αφεντικά τά δεδομένα των ανθρώπων, για να τα επεξεργασθούν και να πάρουν αποφάσεις για τους ανθρώπους που έχουν φακελλωμένους χρησιμοποιούν πρώτα τον αριθμό-κλειδί 666 καί στη συνέχεια τον ισόβιο αριθμό του κάθε φακελλωμένου. Οι δυνάμεις του Αντιχρίστου με σφραγίδα τον αριθμό του επεξεργάζονται τους αριθμημένους, ισοπεδωμένους και προσκυνημένους δούλους του.
Η χρήση λοιπόν του ΑΜΚΑ, ειδικά όταν λάβει ηλεκτρονική μορφή ισοδυναμεί με αναγνώριση του Αντιχρίστου και προσκύνηση του ονόματός του.
Ας γίνουμε σαφέστεροι.
Όταν ως Χριστιανοί ξεκινούμε την ημέρα μας, όταν βγαίνουμε από το σπίτι μας, όταν αρχίζουμε την οδήγηση, όταν τρώμε κάνουμε τό σταυρό μας και προσευχόμαστε φανερά και νοερά στο Χριστό. Και πάλι τελειώνοντας την ημέρα, παρα τις θλίψεις και αποτυχίες μας τον ευχαριστούμε και ζητούμε την ενίσχυσή Του στον καθημερινό μας αγώνα. Με λίγα λόγια η αναφορά μας για όλα είναι πάντοτε στο Χριστό σύμφωνα και με την προτροπή της Θ. Λειτουργίας, <εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα>.
Τώρα, όταν για όλες τις δοσοληψίες μας, για να εργασθούμε, για να πάρουμε το μισθό μας για να φροντίσουμε την υγεία μας για να πάρουμε τη σύνταξή μας και λίγο αργότερα για να κάνουμε ό,τιδήποτε χρησιμοποιούμε μια ηλεκτρονική κάρτα που σε κάθε χρήση της ξεκλειδώνει και δουλεύει με τον δυσώνυμο αριθμό 666 και με έναν απρόσωπο αριθμό εν απουσία του ονόματός μας, τότε, ας μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, αρνούμαστε τον γλυκύτατο Δεσπότη μας Ίησού Χριστό. Όλη μας την ελπίδα,την αναφορά μας για όλα, έχουμε στις δυνάμεις του αντιχρίστου και αργότερα στον ίδιο τον Αντίχριστο. Τρέμουμε μην τυχόν με άρνηση της ηλεκτρονικής εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτότητας στερηθούμε τα άγαθά μας. Στη συνέχεια αδυνατίζει η θέληση τόσο, που δεν εναντιωνώμαστε σε καμμία ιδέα της Ν. Εποχής του αντιχρίστου. Θα αναγκαστεί από φόβο και μόνο, όποιος δεχθεί την ηλεκτρονική κάρτα, για να μην τη στερηθεί, νά δεχθεί τις εγκληματικές μεταμοσχεύσεις, αν είναι γιατρός, τή διδασκαλία της γιόγκα και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία αν είναι εκπαιδευτικός, την προώθηση της πανθρησκείας αν ειναι κληρικός και την αποχριστιανοποίηση της πατρίδας μας αν είναι πολιτικός.
Τώρα δυσκολευόμαστε να αρνηθούμε τον απλό-χωρίς Barcode και microchip-ΑΜΚΑ για να μη στερηθούμε την ευκολία μας και την επιβίωσή μας. Θα δυσκολευτούμε περισσότερο να αρνηθούμε τον ηλεκτρονικό ΑΜΚΑ. Και όταν θά μας ζητηθεί να δεχθούμε το εμφυτεύσιμο microchip στο χέρι και το μέτωπο ακόμη πιό πολύ θά ζοριστούμε. Αυτό το τελευταίο θα είναι η αιώνια καταδίκη μας.
Γι' αυτό χρειάζεται τώρα να αντισταθούμε με επιστροφές και διαμαρτυρίες. Να μην υποκύψουμε στις αντίχριστες απειλές των νεοεποχητών πολιτικών που βρίσκονται σε όλα τα κόμματα και πρό πάντων τώρα χρειάζεται περισσότερη προσευχή, περισσότερη προσοχή στη ζωή μας. Και κάτι ακόμη. Όλη αυτή η εγρήγορση δεν πρέπει να μας βγάλει από τον καθημερινό ρυθμό μας, ούτε να μας πανικοβάλλει, ούτε να μας κάνει να σπείρουμε πανικό στο περιβάλλον μας. Νήψη δηλ. προσοχή και προσευχή μας χρειάζονται γιατί, οπως γράφει ο π. Παΐσιος :


Π. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ: ΞΕΚΑΘΑΡΑ - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010
Πρωτίστη σημασία δίνεται στην προσωπικότητα του ανθρώπου, που κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία μας είναι ελεύθερη και ανεπανάληπτη.Η δια του ΑΜΚΑ αριθμοποίησι του ανθρώπου ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ την αξία και μοναδικότητα του ανθρωπίνου προσώπου...Οι επερχόμενες ηλεκτρονικές κάρτες και το σφράγισμα ή χάραγμα θα ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ την καταδυνάστευσι της προσωπικότητος του ανθρώπου στις αρχές και στους κανόνες του παγκοσμίου κράτους της Νέας Εποχής με ανώτατο άρχοντα τον αντίχριστο και "θριαμβευτικό" σύμβολό της τον δυσώνυμο αριθμό 666...Οι αγαπητοί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να αναλογισθούν ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ ΕΚΑΣΤΟΣ, αφού ενημερωθούν αυθεντικά απο την αγιοπατερική εμπειρία των Αγίων Προφητών,των αψευδών λόγων του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και των ιερών Ευαγγελιστών,καθώς επίσης και των θεοπνεύστων ερμηνευτών Αγίων Πατέρων....
Με την εν Χριστώ αγάπη
ελάχιστος εν πρεσβυτέροις
Αρχιμ.Σαράντης Σαράντος
Εφημέριος του Ι.Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου

Καλός ο εκσυγχρονισμός, αλλά γιατί με το σήμα του 666 πάλι;



Το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» είναι ένα έργο του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΥΠΕΣΔΔΑ), με το οποίο επιδιώκεται η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός της τηλεπικοινωνιακής υποδομής του Δημόσιου Τομέα. Πρόκειται για ένα δίκτυο πρόσβασης και κορμού για τους φορείς του Δημοσίου, με σκοπό να καλύψει όλες τις ανάγκες για τη μεταξύ τους επικοινωνία με Τηλεφωνία (τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους φορείς), Δεδομένα (επικοινωνία υπολογιστών - Internet) και Video (τηλεδιάσκεψη - τηλεεκπαίδευση).
Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, με την αναβάθμιση της μεταξύ τους επικοινωνίας μέσω της παροχής προηγμένων τηλεματικών υπηρεσιών με χαμηλό κόστος, και η ενοποιημένη εξυπηρέτηση των πολιτών, με αυτοματοποιημένα και φιλικά προς τον χρήστη συστήματα πληροφόρησης και διεκπεραίωσης συναλλαγών με το Δημόσιο

AMKA

 APROGRAMMATISTAΤο κανάλι  ΣΤΟ YOU TUBE ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΣΙΠΑΚΙ-RFID-ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ

Απαντητική επιστολή του Π. Σαράντη Σαράντου στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

Π.ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ 25-11-2010 Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

"ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ,ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ":ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΙΑΚΩΒΟ! 


Προτάσεις του καθ. Δ.Τσελεγγίδη
προς τη Συνοδική επιτροπή για την Κάρτα του Πολίτη
Σεβασμιώτατοι Πρόεδροι των Συνοδικών Επιτροπών, Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί, Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο κάθε ευρωπαίος πολίτης πέρα από τις πολιτικές υποχρεώσεις του, έχει και συγκεκριμένα πολιτικά δικαιώματα. Ένα από τα σημαντικότερα δικαιώματα του είναι να μπορεί να ενημερώνεται σχετικά με το τι αποφασίζουν γι’ αυτόν τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολύ περισσότερο είναι λογικό να ζητά να ενημερωθεί για καίρια δικαιώματα των πολιτών-πιστών της Εκκλησίας ένας θεσμικός φορέας, όπως είναι η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, το ανάκυψαν θέμα για την «Κάρτα του Πολίτη» αφορά άμεσα και καίρια τους πολίτες-πιστούς, οι οποίοι δικαιούνται να έχουν έγκυρη ενημέρωση από την Ηγεσία της Εκκλησίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η «Κάρτα του Πολίτη» εντάσσεται στο πλαίσιο του νομοθετήματος της Συνθήκης Schengen (1997), ως αναβαθμισμένη μορφή της ηλεκτρονικής ταυτότητας, που επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί ανεπιτυχώς επί του υπουργού κ. Αγ. Κουτσόγιωργα.

Η Συνθήκη Schengen αποτελεί ένα νομοθέτημα που για πρώτη φορά νομιμοποιεί την ηλεκτρονική παρακολούθηση των πολιτών. Στα άρθρα της 92 κ.εξ. ορίζεται ως σύστημα πληροφοριών Schengen που θεσπίζεται για την πρόληψη των απειλών κατά της εθνικής ασφαλείας, της δημόσιας τάξης και για την καταστολή ποινικών παραβάσεων των μελών της Συνθήκης. Και ενώ στο νομοθέτημα υπάρχουν όλες οι πτυχές του ηλεκτρονικού ελέγχου, της διατηρήσεως αρχείων κ.λ.π., απουσιάζει προκλητικά από τη Συνθήκη αυτή ο τρόπος εφαρμογής της. Δηλαδή με ποιον τρόπο ή με ποιο σύστημα θα γίνεται η ηλεκτρονική συλλογή των δεδομένων των πολιτών στην αρχική και στην τελική φάση (θα αρχίσει λ.χ. με την κάρτα, για να συνεχίσει με την εμφύτευση μικροτσίπ και τελικώς με το χάραγμα;).
Στο πλαίσιο θεσπίσεως της Συνθήκης Schengen συζητήθηκε και ο τρόπος εφαρμογής της και κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις. Συνημμένως καταθέτουμε ένα CD, όπου επιβεβαιώνεται ο παραπάνω ισχυρισμός μας από την παρέμβαση του Νομικού Συμβούλου της Ελλάδος στις Βρυξέλλες το 1997 κ. Γ. Κλοτσώνη σε ραδιοφωνική εκπομπή του π. Κων/νου Στρατηγόπουλου στις 15-6-1997, όπου ενημερώνει ότι στα πλαίσια της συζητήσεως της Συνθήκης Schengen προτάθηκε ως τρόπος εφαρμογής της Συνθήκης το χάραγμα στο μέτωπο ή στο χέρι!!
Στα μέλη-κράτη όμως της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφεραν προς ψήφιση την Συνθήκη, αποκρύπτοντας επιμελώς τον τρόπο εφαρμογής της . Και δεκατρία χρόνια μετά αγνοούμε τι απεφασίσθη και ποιος τρόπος εφαρμογής συλλογής των δεδομένων απεφασίσθη, πράγμα πρωτοφανές.
Κατά συνέπεια, έχουμε το στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα, πριν αποφανθούμε με εικασίες, υποψίες, δημοσιογραφικές πληροφορίες κ.ά., να ζητήσουμε να μας προσκομισθούν τα Πρακτικά της συζητήσεως που έγινε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την Συνθήκη Schengen ή η όποια απόφαση που ελήφθη εκ των υστέρων από τα θεσμοθετημένα όργανα της Ε.Ε., ώστε να γνωρίζουμε επακριβώς τι προτάθηκε ως τρόπος εφαρμογής της συλλογής προσωπικών δεδομένων. Δεν είναι λογικώς ορθό να αφήσουμε τον τρόπο υλοποιήσεως μιας Συνθήκης που υπογράψαμε σε κάποιους, οι οποίοι επιμελώς αποκρύπτουν και δεν μας γνωστοποιούν αυτόν τον τρόπο. Δεν ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάτι παράνομο ή παράλογο. Ζητάμε τα Πρακτικά, γραπτά και ηχητικό, όπου έχει συζητηθεί και προταθεί ο τρόπος εφαρμογής της Συνθήκης.
Υποστηρίζεται εσφαλμένως και καθησυχαστικά, ότι όσα αφορούν τη συλλογή, επεξεργασία και διάδοση πληροφοριών του πολίτη γίνονται, αφού προηγουμένως έχει θεσπιστεί ο Εθνικός Νόμος 2472/97, περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ο οποίος έγινε στο πλαίσιο της προστασίας του πολίτη από τους κινδύνους που ενέχει το νομοθέτημα της Συνθήκης Schengen.
Εδώ όμως ακριβώς έγινε εξαπάτηση του πολίτη. Και τούτο, γιατί η Συνθήκη Schengen ανήκει στο Πρωτογενές Δίκαιο, ενώ ο Νόμος 2472/97 ανήκει στο Εθνικό Δίκαιο και μάλιστα στο τριτογενές. Συνεπώς, ένα τριτογενές Δίκαιο δεν μπορεί να υπερισχύσει του πρωτογενούς.
Γεννάται εύλογα το ερώτημα: γιατί το περιεχόμενο του Νόμου 2472/97 δεν ενσωματώθηκε στη Συνθήκη Schengen, ώστε να έχει κύρος πρωτογενούς Δικαίου; Ας μη μας λένε, λοιπόν, ότι ο Νόμος 2472/97 έγινε για να προστατεύσει τον πολίτη από κινδύνους της Συνθήκης Schengen. Και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να προωθούν συστήματα ηλεκτρονικής συλλογής δεδομένων χωρίς να υφίσταται νόμος προστασίας του πολίτη που να εκπηγάζει από το Πρωτογενές Δίκαιο.
Έχουμε τη γνώμη, ότι:
α) η ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα πρέπει να αξιώσει από την Πολιτεία να συμμετάσχει ως θεσμικός φορέας στη διαβούλευση για το Νομικό πλαίσιο που θα αφορά στην «Κάρτα του Πολίτη».
β) Πριν να διαμαρτυρηθούμε για ο,τιδήποτε αφορά στην «Κάρτα του Πολίτη», να ενεργήσουμε με τρόπο επιστημονικά θεμιτό, που θα διασφαλίζει το κύρος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ζητώντας ευθέως διά του Γραφείου της Εκκλησίας στις Βρυξέλλες τα Πρακτικά της συζητήσεως για την εφαρμογή της Συνθήκης Schengen.
γ) Να σταλεί επιστολή της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον κ. Πρωθυπουργό και να ζητά έγγραφη απάντηση στο ερώτημα: Κινείται η «Κάρτα του Πολίτη» σε πλαίσια ενός Εθνικού Προγράμματος της Κυβερνήσεως, το οποίο δεν συνδέεται με οποιοδήποτε άλλο Ευρωπαϊκό Κέντρο, ή εξυπηρετεί στην υλοποίηση της συλλογής των προσωπικών δεδομένων στα πλαίσια της Συνθήκης Schengen¨;
ε) Να ζητηθεί από τον κ. Πρωθυπουργό να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να κατατεθεί μία «πρόταση για ένα μη αναθεωρήσιμο άρθρο στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα», σύμφωνα με τη συνημμένη επιστολή μου της 1-9-2010.
Τέλος, συζήτηση τεκμηριωμένη και πολύ περισσότερο θέση επιστημονική και θεολογική μπορεί να τεθεί για την Κάρτα του Πολίτη, κατά την γνώμη μας, μόνον όταν θα έχουμε τις παραπάνω προϋποθέσεις.


Με τον προσήκοντα σεβασμό
Δημήτριος Τσελεγγίδης
Καθηγητής Α.Π.Θ.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΧΥΡΟ
Σκαρτσιούνης Δημήτριος
Καθηγητής Θεολογίας
Είναι γεγονός ότι από τους χριστιανούς που ζούν στην οργανωμένη κοινωνία μας, ελάχιστοι ίσως υπάρχουν που να μην ενέδωσαν άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο στην χρήση του δυσώνυμου αριθμού 666. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι επειδή μουσκέψαμε από την ηλεκτρονική βροχή και καταιγίδα, πρέπει να πέσουμε στην θάλασσα και να πνιγούμε, ότι είναι δηλαδή μάταιη κάθε περαιτέρω αντίσταση όπως ισχυρίζονται πολλοί.
Γι’ αυτό πολύ ορθώς οι χριστιανοί εξεγείρονται και αντιδρούν στην ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη, έστω και εάν πληρώνουν βαρύ τίμημα, όπως οι αδίκως αποταχθέντες αστυνομικοί μας.
Το Χριστιανικό ένστικτο μας πληροφορεί ότι με την άρνηση παραλαβής της κάρτας του πολίτη η οποία περιέχει τα πάντα σε μια συσκευασία, θα ξεπλύνουμε την ενοχή μας για τις όποιες μέχρι τώρα υποχωρήσεις και ερωτοτροπίες μας με το 666, εφ’ όσον είναι γνωστό ότι χωρίς την κάρτα αυτή τίθεσαι ουσιαστικά εκτός οργανωμένης Κοινωνίας.
Πολλοί ισχυρίζονται προφανώς εξ αγνοίας, ότι δεν μας ενδιαφέρουν και τόσο τα προδρομικά στάδια της εποχής του Αντιχρίστου, διότι εφ’ όσον δεν ήλθε ο Αντίχριστος ακόμη, δεν κινδυνεύουμε να σφραγισθούμε και επομένως η όποια αντίδρασή μας τώρα εναντίον του 666 είναι αδιάκριτη και «προ καιρού».
Οσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο είτε συγχέουν τον ψευδοπροφήτη με τον Αντίχριστο ταυτίζοντας τα δύο Θηρία της Αποκάλυψης, είτε δεν μελέτησαν τι ακριβώς θα ενεργήσει ο ψευδοπροφήτης για λογαριασμό του Αντιχρίστου.
Η Αγία Αποκάλυψη αντιδιαστέλλει σαφώς τα δύο θηρία. Ο Αντίχριστος είναι το εκ της θαλάσσης αναβαίνον θηρίον (Αποκ. 13.1), ενώ ο ψευδοπροφήτης και πρόδρομος του Αντιχρίστου είναι το εκ της γης αναβαίνον θηρίον (Αποκ. 13.11).
Αυτό το θηρίο, δηλαδή ο ψευδοπροφήτης και πρόδρομος του Αντιχρίστου θα αναγκάσει τους ανθρώπους να βαστάξουν το 666 για να υποδεχθούν τον Αντίχριστο.
Τα χωρία της Αγίας Αποκάλυψης «και ποιεί πάντας τους μικρούς και τους μεγάλους…» (Αποκ. 13.16-18), αναφέρονται στον ψευδοπροφήτη και όχι στον Αντίχριστο, γι’ αυτό ο Αγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων λέγει ότι ο Αντίχριστος θα έλθει «έτοιμος επί την Θύραν».
Κακώς λοιπόν επικεντρώνουν ορισμένοι την προσοχή τους μόνο στον ερχομό του Αντιχρίστου, υποτιμώντας την δράση των προδρόμων του.
Η Κάρτα του Πολίτη κατά την ταπεινή μας γνώμη αποτελεί οριακό σημείο, το τελευταίο χαράκωμα στο οποίο οφείλει ο Χριστιανός να αντισταθεί μέχρι θανάτου. Η παραλαβή της κάρτας του πολίτη με το τσιπ – 666 αποτελεί ενσυνείδητη προδοσία του Χριστού για τους εξής λόγους:
41. Διότι το 666 αποτελεί χάραγμα ισοδύναμο του χαράγματος του ονόματος του Αντιχρίστου.
42. Διότι δεν μπορεί να επικαλεσθεί ο Χριστιανός την παραμικρή άγνοια ή σύγχυση στο θέμα αυτό.
43. Διότι ομόφωνα η Εκκλησία διεκήρυξε προ ετών και διετύπωσε γραπτώς και με εγκυκλίους την άποψή της, ότι απαγορεύεται οι Χριστιανοί να παραλάβουν ηλεκτρονική ταυτότητα με τον δυσώνυμο αριθμό 666.
44. Διότι το 666 δημιουργεί κρίση ταυτότητας. Πώς θα δει ο Χριστιανός τον εαυτόν του στην ταυτότητα χαραγμένο με την σφραγίδα του Αντιχρίστου; Τι θα πει; «Είναι ο εαυτός μου χαραγμένος» ή «δεν είμαι αυτός», δηλαδή «είμαι κάποιος άλλος;».
45. Διότι το 666 στην ταυτότητα θα είναι ισόβια, ανεξάληπτη σφραγίδα «κατ’ ενέργεια του Σατανά», οπότε χάνω την Θεία Χάρη και είναι σχεδόν βέβαιο ότι μόνος μου θα ζητήσω στη συνέχεια το εμφυτευμένο τσιπ για καλύτερη εξυπηρέτησή μου.46. Διότι πώς, εγώ, που είμαι βαπτισμένος Χριστιανός θα φέρω επάνω μου το 666 το οποίο είναι καθιερωμένο σύμβολο – έμβλημα των αντιχρίστων οργάνων, των σατανιστών και εκφράζει την αντίχριστη κουλτούρα και αποστασία;
47. Διότι οι άγιοι πατέρες προφητεύουν και περιγράφουν την σατανική αυτή ταυτότητα με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, για να μας προφυλάξουν.
Μας λέγουν ότι η πλάνη του «Χερσαίου Θηρίου» (Γρηγορίου Νύσσης, P.G. 45,1121), δηλαδή ο ψευδοπροφήτης, θα αναγκάσει τους ανθρώπους να λάβουν χάραγμα – 666, το οποίο ονομάζουν «ψήφον» (Ανδρέου Καισαρείας P.G. 106,340).
Οι Αγιοι Ανδρέας και Αρέθας Επίσκοποι Καισαρείας, προφήτευσαν περί των εσχάτων χρόνων, ότι ο σατανάς θα δώσει στους ανθρώπους «ψήφον εντριβή».
Ψήφος σημαίνει μικρό πλακίδιο (σαν τραπουλόχαρτο) με το οποίο εψήφιζαν γράφοντας πάνω σ’ αυτό το όνομα του υποψηφίου της αρεσκείας των. Ο εντριβής – του εντριβούς, σημαίνει καθημερινής χρήσης.
Ώστε «ψήφος εντριβής» κατά τους αγίους αυτούς πατέρες σημαίνει μια πλακίτσα (σαν τραπουλόχαρτο) καθημερινής χρήσης με το 666. Είναι οι σημερινές ηλεκτρονικές κάρτες και ιδιαίτερα η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη με το 666 και την φωτογραφία μας.
Αρα η κάρτα του πολίτη αποτελεί οριακό σημείο, είναι θα λέγαμε το τελευταίο οχυρό, το οποίο ο Χριστιανός δεν πρέπει να παραδώσει στον εχθρό και επίβουλο της ψυχής μας, υποκύπτοντας από δειλία, ολιγοπιστία ή φιλοτομαρισμό .
Η απόφαση απαιτεί τόλμη, θυσίες και προπάντων απαιτεί πίστη στην πρόνοια του ουράνιου Πατέρα. Ας προσέξουμε επικαλούμενοι την Χάρη του Θεού, ώστε το ντουφέκι αυτό που έχει ο καθένας μας και ονομάζεται ελευθερία, να το χρησιμοποιήσουμε σωστά και να μη το στρέψουμε εναντίον του εαυτού μας.




Ψήφισμα Ιερατικής σύναξης
Μητροπόλεως Καλαβρύτων για την
 "Κάρτα του Πολίτη"

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΤΗΝ ”ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Την 01.10.2010, στο Κέντρο Νεότητας «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως,
πραγματοποιήθηκε τακτική ιερατική σύναξη, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ, όπου όλοι οι ιερείς συζητήσαμε, μεταξύ άλλων, και το θέμα της ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, με αφορμή τις σχετικές ερωτήσεις πολλών πιστών της επαρχίας μας, καθώς και τα δημοσιεύματα στον θρησκευτικό τύπο λογίων κληρικών, δια των οποίων εκφράζουν την ζωηρά ανησυχία τους και καλούν τον πιστό λαό σε άρνηση παραλαβής της κάρτας αυτής. Κατά την διάρκεια της συνάξεως ενημερωθήκαμε σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα αυτό,καθώς και τις διαστάσεις που έχει λάβει τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό.....
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες σε λίγους μήνες θα αρχίσει η σταδιακή αντικατάσταση της
αστυνομικής μας ταυτότητας από την Κάρτα του Πολίτη.
Η Κάρτα του Πολίτη θα έχει σχήμα πιστωτικής και θα είναι εφοδιασμένη με ένα «έξυπνο» τσιπ στο οποίο θα ενσωματωθούν ο αριθμός δημοτολογίου κάθε πολίτη, το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, καθώς και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας. Πρόκειται δηλαδή για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Στη μία όψη της κάρτας θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου και δακτυλικό αποτύπωμα.
Με την εισαγωγή του σειριακού αριθμού και του κωδικού πρόσβασης που θα τη συνοδεύει, θα επιτρέπεται στον πολίτη, η πρόσβαση μέσω διαδικτύου στον ιατρικό του φάκελο, στα στοιχεία που αφορούν την περιουσία του κτλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάρτα θα χρησιμοποιείται για όλες τις συναλλαγές του πολίτη με το κράτος και ειδικότερα για τις κονωνικές υπηρεσίες.
Λαμβανομένων υπόψιν των απόψεων που διατύπωσαν οι πατέρες, αποφασίσαμε να συντάξουμε το
ακόλουθο ψήφισμα, το οποίο διαβάστηκε ενώπιόν της συνάξεως και έγινε ομοφώνως αποδεκτό εκ του συνόλου των ιερέων:
1. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, για την ολοένα και περισσότερο αυξανόμενη βούληση των
κυβερνήσεων των ευρωπαϊκών χωρών, να ελέγχουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, υποχρεώνοντάς τους αναγκαστικά, στο όνομα της διευκολύνσεως της καθημερινής ζωής η του ελέγχου της νομιμότητας σε διάφορους τομείς της κοινωνίας μας, να απογράφουν τα δεδομένα αυτά στις ηλεκτρονικές τράπεζες πληροφοριών των κρατών τους, και να λαμβάνουν ηλεκτρονικές κάρτες, που τους ταυτοποιούν, και που θα πρέπει αναγκαστικά να χρησιμοποιούν στις καθημερινές τους δραστηριότητες.
Έτσι επιτυγχάνεται ο απόλυτος έλεγχος από το κράτος κάθε ενέργειας και δραστηριότητας του ανθρώπου.
Ελέγχεται κάθε λεπτομέρεια της ζωής του. Αυτό σαφώς αντίκειται στην ελευθερία του ανθρώπου ως
προσώπου, καθώς πλέον ο πολίτης γίνεται ψυχρός και απρόσωπος αριθμός, χάνει την προσωπικότητα και την αξία του και συνεχώς η ζωή του παρακολουθείται από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της χώρας του.
Επίσης αντίκειται στον Ευρωπαικό χάρτη θεμελειωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου που στο άρθρο 8 με τίτλο «Προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» τονίζει:
α. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν.
β. Η επεξεργασία αυτών των δεδομένων πρέπει να γίνεται νομίμως, για κα θορισμένους σκοπούς, και με βάση την συγκατάθεση του ενδιαφερομένου η για άλλους θεμιτούς λόγους που προβλέπονται από τον νόμο. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα συλλεγέντα δεδομένα που το αφορούν και να επιτυγχάνει την διόρθωσή τους. Είναι φανερό από το άρθρο ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων είναι η συγκατάθεση του ατόμου προς τούτο.
2. Η υποχρεωτική λήψη της κάρτας του πολίτη και η απόλυτη σύνδεση και αναγκαιότητά της με την
πραγματοποίηση βασικών καθημερινών αναγκών του ανθρώπου προς επιβίωση, π.χ. παραλαβή μισθού, νοσηλεία, εκπαίδευση, αγορά προϊόντων κλπ καθώς και το γεγονός ότι μελλοντικά η κάρτα αυτή θα περιέχει και την υπογραφή του κατόχου της, διεγείρει τα εξής ερωτηματικά :
α. Ποιά εγγύηση μπορεί να υπάρξει, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποκλαπούν τα στοιχεία της κάρτας η να χρησιμοποιηθούν για παράνομους σκοπούς, από εκείνους που θα έχουν πρόσβαση σε αυτά η ακόμα και να αλλοιωθούν σκόπιμα; Πρόσφατα εξάλλου γερμανικό κανάλι τηλεόρασης απέδειξε, ότι τα στοιχεία της κάρτας του πολίτη μπορούν εύκολα να υποκλαπούν
β. Ποιοί θα είναι οι όροι και τα όρια χρήσης των προσωπικών δεδομένων από εκείνους που νόμιμα θα τα επεξεργάζονται;
γ. Πως θα εξασφαλισθεί και θα κατοχυρωθεί νομικά η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη σχετικά με την διακίνηση και επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων;
δ. Τι θα γίνει με εκείνους τους πολίτες που θα αρνηθούν για λόγους συνειδησιακούς η ακόμα και
θρησκευτικούς να πάρουν την κάρτα του πολίτη; Θα αποκλειστούν από την ζωή, αφού χωρίς την κάρτα δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τα αναγκαία για την επιβίωσή τους η θα δοθεί εναλλακτική λύση από το κράτος; Ας σημειωθεί ότι στον Ευρωπαικό χάρτη θεμελειωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου , στο άρθρο 10 παράγραφος 2 αναγνωρίζεται το δικαίωμα αντίρρησης συνειδήσεως του ανθρώπου.
3. Προβληματισμός εξάλλου υπάρχει για την περαιτέρω σκοπιμότητα της σύγχρονης ηλεκτρονικής
διακυβέρνησης. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά από το Διαδύκτιο καθώς και τον Τύπο, από τις δηλώσεις πολιτικών προσώπων και επιστημόνων, υπογραμμίζουν ότι εξυπηρετεί τους σκοπούς της εγκαθίδρυσης μίας παγκόσμιας Κυβέρνησης, η οποία μέσα από την κεντρική τράπεζα πληροφοριών θα μπορεί να ελέγχει όχι μόνο τα προσωπικά δεδομένα, αλλά ολόκληρη την ζωή του ανθρώπου, ακόμα και να την κατευθύνει.
4. Τα παραπάνω ενισχύονται και από το γεγονός ότι στο όνομα της πολύ-πολιτισμικότητας και του
σεβασμού, δήθεν, της ιδιαιτερότητας των θρησκειών καταρρέουν οι εθνικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές αξίες των λαών. Σήμερα βλέπουμε στο πλαίσιο των δικαιωμάτων του Ευρωπαίου πολίτη να αμφισβητείται νομικά η ύπαρξη εικόνων στα σχολεία και στα δημόσια κτίρια, οι μαντήλες των μουσουλμάνων κτλ.
Ιδιαίτερα δε στη χώρα μας υπάρχει και καλλιεργείται ένα έντονο αρνητικό κλίμα για την Εκκλησία και τους κληρικούς της και βάλλεται η ορθοδοξία διεθνώς. Ας σημειωθεί ότι στο λεγόμενο Ευρωπαικό Σύνταγμα  φρόντισαν να μην υπάρχει καμιά αναφορά στην χριστιανική κληρονομιά της Ευρώπης σεβόμενοι όπως είπαν την ιδιαιτερότητα της πολυπολιτισμικής κοινότητας.
Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω οι προτάσεις μας είναι οι εξής:
1. Η Εκκλησία μας και δη το σώμα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι πλέον αναγκαίο, άμεσα να τοποθετηθεί, απέναντι στους όποιους κινδύνους συνεπάγεται το ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών και η έκδοση της κάρτας του πολίτη, με πολύ προσοχή. Χωρίς ακρότητες και ζηλωτισμούς, με προσεκτική μελέτη όλων των δεδομένων, των ανησυχιών που εκφράζονται από το πλήθος των πιστών, σε συνεργασία με Θεολόγους, Πανεπιστημιακούς Καθηγητές, ειδικούς μελετητές και επιστήμονες, με βάση την ορθόδοξη παράδοση και αλήθεια που πάντοτε εκφράζει με την γνήσια διδασκαλία της, την παραδοθείσα υπό του Κυρίου και των Αποστόλων, θα πρέπει να εξετάσει το όλο θέμα σε βάθος και με εγκυκλίους της να διαφωτίσει τον κλήρο και τον λαό του Θεού υπεύθυνα, συγχρόνως δε  να αποδυθεί, αν χρειαστεί, σε ένα ουσιαστικό αγώνα για την προάσπιση των ελευθεριών του λαού σε εθνικό και ευρωπαικό επίπεδο .
2. Να μετέχει η Εκκλησία δι εκπροσώπων των Συνοδικών της οργάνων στην δημόσια διαβούλευση, που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες για τους βασικούς άξονες της Κάρτας του Πολίτη, και σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία να απαιτήσει την νομική κατοχύρωση της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων του πολίτη. Περαιτέρω δε, σύμφωνα με την εκφρασθείσα πρόταση του Καθηγητού της Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Δημητρίου Τσελεγγίδη στην επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο, η Εκκλησιαστική Ιεραρχία να απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμπεριλάβει στις συνθήκες της και στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, σε μη αναθεωρήσιμο άρθρο του, τα εξής: «Δεν επιτρέπεται η Ε.Ε. η κράτος- μέλος της να νομοθετήσει, να προωθήσει και να επιβάλλει σε οποιοδήποτε έγγραφο, κάρτα, μικροτσίπ, ταυτότητα η ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών, κάποιο αριθμό - όπως τον δυσώνυμο 666 - όνομα η σύμβολο η χάραγμα, που προσβάλλει τη θρησκευτική συνείδηση των Χριστιανών η των οπαδών άλλης θρησκείας».
3. Θα μπορούσε να συνταχθεί από την Ιερά Σύνοδο ένα κείμενο ψηφίσματος, μέσα από το οποίο να δοθεί η δυνατότητα στο λαό του Θεού να εκφρασθεί δια της υπογραφής του . Τούτο ασφαλώς θα αποτελούσε μία διαμαρτυρία, η οποία μπορεί να έχει την δύναμη να ανατρέψει η και να ανακόψει τα σχέδια των  ιθυνόντων η ακόμα να τους προβληματίσει. Παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Αγγλίας, όπου η νέα κυβέρνηση συνασπισμού λαμβάνοντας σοβαρά υπ όψιν της, τίς προηγούμενες αντιδράσεις των οργανώσεων εναντίον του ηλεκτρονικού φακελώματος και της νέας "έξυπνης ταυτότητας", ανέδειξε ως μείζον ζήτημα τήν κατάργηση του νομικού καθεστώτος σχετικά με τη "νέα ταυτότητα" και τήν τεράστια συλλογή 50 ειδών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των πολιτών. Οι οργανώσεις αυτές μάζεψαν 10.000 υπογραφές εναντίον της κάρτας του πολίτη, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να λάβει την απόφαση να αποσύρει το σχετικό νόμο για τις κάρτες.
4. Παρακαλούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας να μεταφέρει στην προσεχή Σύνοδο της Ιεραρχίας τους προβληματισμούς και τις ταπεινές προτάσεις μας, ενώ αναμένουμε τις αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου πάνω στο θέμα αυτό, με σκοπό τον διαφωτισμό κλήρου και λαού.

Πρώτοι σφραγίστηκαν οι Αμερικανοί, τώρα οι Ευρωπαίοι!…
Κυριακή, 31 Οκτώβριος 2010
Μέχρι και την φυσική μας εξόντωσι έχει προβλέψει η «Κάρτα του Πολίτη»
 Ξεκάθαρα πράγματα: Όταν θα λάβεις την Κάρτα του Πολίτη (Ηλεκτρονική Ταυτότητα) αυτοστιγμεί θα καταγραφείς στον Υπολογιστή (computers) των Αθηνών και στην συνέχεια σε αυτόν των Βρυξελλών. Εκεί, μέσα στα διάφορα σημεία ελέγχου θα τοποθετηθείς και εσύ με όλα τα στοιχεία σου, την φωτογραφία σου και την υπογραφή σου, θα καταστείς  ένα στοιχείο, ένα άτομο από τα 6-7 δισεκατομμύρια στοιχεία που αυτό το τέρας θα καταγράψει.
Με τον Υπολογιστή αυτόν, όμως, μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα. Ηδη πολλοί  επιστήμονες και ιδιαιτέρως αυτοί που ασχολούνται με την σύγχρονη Βιολογία και την Φυσική έχουν δεχθεί ότι εκτός της λήψεως και αποστολής δεδομένων, τα μικροτσιπς λειτουργούν και δυναμικά. Εχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν τον κάτοχο του μικροτσίπ στην υγεία του. Στο νευρικό σύστημά του και στο σώμα του. Εχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν ακόμη και ασθένειες ή και να επιφέρουν κλονισμό του νευρικού συστήματος του κατόχου της Κάρτας του Πολίτη και αργότερα του μικροτσίπ που θα εμφυτεύεται στο χέρι ή στο μέτωπό μας.
Ορθά – κοφτά: Με την Κάρτα του Πολίτη (Ηλεκτρονική Ταυτότητα) που θα έχεις, αγαπητέ Αναγνώστη, δημιουργείται η δυνατότης σε αυτούς που θα κυβερνούν τον κόσμο (Παγκόσμια Κυβέρνησις) να σου αλλοιώσουν την Σκέψι, να σε καταστήσουν υποχείριό τους. Ητοι να επηρεάσουν τον τρόπο σκέπτεσθαι και αποφασίζειν. Αυτονοήτως και την δράσι σου. Οι κατευθύνοντες την ύπαρξί σου έχουν, ούτως πως, την δυνατότητα ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ επάνω σου. Εχουν την δυνατότητα να προκαλέσουν ακόμη και τον θάνατό σου για τον Α΄ ή Β΄ λόγο που αυτοί θα θελήσουν.
Εχουν την δυνατότητα αυτοί οι κρατούντες την παγκόσμια κυριαρχία – δηλαδή οι παγκοσμιοεβραιοκρατούντες – να μειώσουν ακόμη και το προσδόκιμο της ζωής των  ηλικιωμένων (ήδη έχει λεχθεί και γραφεί η ανησυχία ότι ζούμε πολύ!…) και εν πάση περιπτώσει όποιων καθίστανται «ενοχλητικοί» στις επιδιώξεις τους.
Ο ίδιος ο δόκτωρ Εντελμαν (Εβραίος) ως πρόεδρος των στατιστικών αναλύσεων στο παρελθόν της «Κοινής Αγοράς» («Ευρωπαϊκής Ενώσεως σήμερα)  και διευθύνων σύμβουλος του Υπολογιστού των Βρυξελλών που άρχισε να λειτουργεί από το 1976, είχε δηλώσει: «Το σύστημα αυτό θα έχει την δυνατότητα να καταστεί όργανο για την ειρήνη του Κόσμου ή για να χρησιμοποιηθεί ως υπερόπλο κάποιου Δικτάτορα». Ποιος θα είναι, άραγε αυτός ο «Δικτάτορας»;

Ένα  από τα κεντρικά σημεία ελέγχου του κόσμου, σήμερα, είπαμε ότι βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου και ο κεντρικός υπολογιστής στον οποίο μας ωθούν να καταγραφούμε, ήτοι να υποδουλωθούμε. Το έτερο σημείο όπου τροφοδοτείται η υπερκυβέρνησις του Εβραιοσιωνισμού εδρεύει στο Τσάρλστουον της Αμερικής. Διοικείται από 300  Ραββίνους με αρχηγό τον Αρχιραββίνο που φέρει τον τίτλο «Ηγεμών εν εξορία των Ιουδαίων». Η υπερκυβέρνησις αυτή διοικεί όλους τους Εβραίους της Διασποράς και όλοι μαζί εργάζονται για την κυριαρχία του Κόσμου.
Ηδη οι Ηνωμένες Πολιτείες – ποιος δεν το γνωρίζει τούτο; - εβραιοκρατούνται. Πράγμα που είχε προβλέψει το έτος 1871, ο γνωστός φυσικός και πολιτικός Βενιαμίν Φραγκλίνος  ο οποίος στις 26-11-1781 έγραψε και απέστειλε στον Πρόεδρο (τότε) της Αμερικής Ανταμς την ακόλουθη επιστολή:
«Συμφωνώ  απόλυτα με τον στρατηγόν Ουάσιγκτων, πως πρέπει να προστατεύσωμε αυτό το νεαρό έθνος (την Αμερική) από μια ΥΠΟΥΛΗ επίδρασι και διείσδυσι. Αυτή η απειλή είναι οι Εβραίοι! Σε οποιαδήποτε χώρα και αν εγκαταστάθηκαν οι ΕΒΡΑΙΟΙ σε μεγάλο αριθμό κατέβασαν το επίπεδο της ηθικής και της εμπορικής της ακεραιότητος.  Απετέλεσαν δική τους κοινωνία (μέσα στο κράτος) και δεν αφομοιώθηκαν. Εχλεύασαν και προσπάθησαν να υπονομεύσουν την ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑΝ πάνω στην οποίαν έχει θεμελιωθή αυτό το Κράτος (μας). Εφτιαξαν ένα Κράτος εν κράτει. Και όταν συνάντησαν αντιρρήσεις προσπάθησαν να πνίξουν οικονομικά αυτό το έθνος, όπως και στην περίπτωσι της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
Περισσότερον από 1700 χρόνια οι Εβραίοι θρήνησαν την θλιβερή τους μοίρα που τους εξώρισε από την πατρίδα τους, όπως αποκαλούν την Παλαιστίνη. Αλλά αν ο κόσμος τους την είχε δώσει με εισιτήριο χωρίς επιστροφή, θα εύρισκαν αμέσως δικαιολογία για να γυρίσουν εις τας άλλας χώρας. Γιατί; Γιατί οι Εβραίοι είναι Βαμπίρ (νυχτερίδες της Βραζιλίας που ευχαριστούνται να ρουφούν αίμα ανθρώπων) και τα Βαμπίρ δεν μπορούν να ζήσουν από τα Βαμπίρ. Δεν μπορούν να ζήσουν μόνον μεταξύ τους.
Πρέπει να ζουν εις βάρος των Χριστιανών και άλλων λαών και όχι της δικής τους ράτσας. Αν δεν τους αποκλείσετε από αυτές τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε λιγότερο από 200 χρόνια θα συρρεύσουν εδώ σε τόσο μεγάλους αριθμούς που θα κυριαρχήσουν και θα ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ τη Χώρα και θα αλλάξουν τη μορφή του πολιτεύματός μας για το οποίο εμείς οι Αμερικάνοι χύσαμε το αίμα μας, δώσαμε την ζωή μας, τα αγαθά μας και διακινδυνεύσαμε την ελευθερία μας. Αν δεν τους αποκλείσετε σε λιγότερο από 200 χρόνια οι απόγονοί μας θα δουλεύουν στα χωράφια για να τους παράσχουν αγαθά, ενώ αυτοί θα τρίβουν τα χέρια τους στις αποθήκες.
Σας προειδοποιώ. Αν δεν αποκλείσετε τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ δια παντός, τα παιδιά σας θα σας καταραστούν στους τάφους σας. Οι ΕΒΡΑΙΟΙ, οπουδήποτε και αν γεννιούνται, δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουν. Οι ιδέες τους δεν συμβιβάζονται με αυτές του Αμερικάνου και δεν πρόκειται ποτέ να συμβή αυτό, αν και ζουν ανάμεσά μας από δέκα γενιές. Μια λεοπάρδαλις δεν μπορεί να αλλάξη τα στίγματά της.
Βενιαμίν Φραγκλίνος».
(Βλ. Νεώτερο Εγκυκλοπαιδ. Λεξικόν «Ηλιος»)
Και οι μεν Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη παραδοθεί στα χέρια και τις διαθέσεις των επικυρίαρχων του «περιούσιου λαού». Τώρα ήλθε η σειρά της υποδουλώσεως της Ευρώπης και στην συνέχεια ολόκληρου του κόσμου. Μέσον – όπλο για την υποταγή όλων των λαών το «Σφράγισμα» δηλαδή η Κάρτα του Πολίτη (ηλεκτρονική ταυτότητα) της οποίας οι ιδιότητες περιεγράφησαν εν αρχή. Ηδη στις ΗΠΑ το «Σφράγισμα» χρησιμοποιείται ευρέως – η εμφύτευσις δηλαδή του μικροτσίπ στο χέρι ή στο μέτωπο – τώρα είναι η σειρά μας. Το θέμα είναι θα αντιδράσουμε;  Διότι έτσι ανενημέρωτος και αποβλακωμένος (όπως τον κατάντησαν τα Μέσα Ανενημερώσεως) όπως είναι ο μέσος πολίτης, πολύ φοβούμαι ότι θα αποδεχθεί το «Σφράγισμα». Το μόνον συμβολικό (Αντίχριστος – 666 κλπ.) αλλά ουσιαστικό, πραγματικό σε ό,τι έχει  να κάνει με την λειτουργία του μυαλού και του σώματός μας. Ή και να επιφέρει, εάν το θελήσουν οι «αρμόδιοι», την εξαφάνισί μας.
Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος



Πληροφόρηση και «παραπληροφόρηση» για την «Κάρτα του Πολίτη»,23.09.10
Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΕΘΝΟΣ» (22/9/2010) με τον τίτλο «Αποστάσεις για τη νέα  ταυτότητα» (το αναδημοσιεύουμε ολόκληρο στο τέλος αυτού του άρθρου) κάνει εκτενή αναφορά στις
αντιδράσεις πιστών απέναντι στη σχεδιαζόμενη εφαρμογή της «Κάρτας του Πολίτη». Αναφέρεται στην  πρόσφατη Επιστολή του π. Σαράντη Σαράντου προς τον Αρχιεπίσκοπο για το θέμα αυτό αλλά και στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών από όσους αρνούνται να παραλάβουν την «Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη» που διοργανώνει το ιστολόγιο Ορθόδοξο Παρατηρητήριο. Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στο δικό μας ιστολόγιο τονίζοντας ότι σε αυτό δημοσιεύτηκε η Επιστολή του π. Σαράντη προς τον
Αρχιεπίσκοπο. Για να είμαστε δίκαιοι τονίζουμε πως το δικό μας ιστολόγιο απλώς αναδημοσίευσε την Επιστολή από το ιστολόγιο Αναβάσεις όπου πρωτοδημοσιεύτηκε.
Το σημαντικότερο ίσως σημείο του δημοσιεύματος του ΕΘΝΟΥΣ είναι η αποκλειστική δήλωση σε αυτό του Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου. Όπως αναφέρει στο άρθρο της η κ. Π. Βονάτσου “Σε παραπληροφόρηση αποδίδει τις θέσεις που εκφράζονται από διάφορους εκκλησιαστικούς κύκλους σχετικά
με τον νέο τύπο ταυτότητας ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος......
Σε δήλωσή του στο «Εθνος», ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε: «Θεωρώ ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από παραπληροφόρηση για την «Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη». Πιστεύω, πάντως, και εγώ ότι καλό θα ήταν να εξεταστεί το θέμα από την Ιερά Σύνοδο, όπως είχε γίνει και με τον ΑΜΚΑ»”.
Ερωτούμε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος: Αν ο π. Σαράντης ή τα εκκλησιαστικά ιστολόγια, μεταξύ των οποίων και το δικό μας, έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης τότε γιατί η Σύνοδος ή και ο ίδιος προσωπικά δεν αναλαμβάνει να μας παρέχει την ορθή πληροφόρηση; Η συνοδική απόφαση για τον ΑΜΚΑ δεν ήταν παρά μια ολιγόλογη δήλωση με την οποία το θέμα τέθηκε στο περιθώριο. Και ιδού τώρα η «Κάρτα του Πολίτη». Με τον ίδιο λακωνικό τρόπο η Σύνοδος θα μας οδηγήσει στον πληροφορημένο καθησυχασμό; Πότε επιτέλους η Σύνοδος και οι Ιεράρχες θα αφουγκραστούν με προσοχή όσα τονίζει ο π. Σαράντης Σαράντος; Μήπως ο Αρχιεπίσκοπος και άλλοι Ιεράρχες, μεταξύ των οποίων και ο Δημητριάδος Ιγνάτιος προσπαθούν να κλείσουν άμεσα το θέμα της «Κάρτας του Πολίτη» γιατί αν επιδείξουν πνευματική αντίσταση στην προώθηση της Κάρτας αυτής θα έρθουν σε σύγκρουση με τους κυβερνώντες, κάτι που όπως φαίνεται μεθοδικά αποφεύγουν; Αντί πινακίου φακής (π.χ. κάτι αποσπασούλες θεολόγων στη Μητρόπολη Δημητριάδος, την Αρχιεπισκοπή και αλλού) ο Αρχιεπίσκοπος και τινές Ιεράρχες ξεπουλούν κάθε πνευματική αντίσταση στις κυβερνητικές αποφάσεις προώθησης της Νέας Εποχής;
Τέλος αληθεύει ο ισχυρισμός Ανώνυμου σχολιαστή του ιστολογίου μας που όμως επιμένει να μας γράφει ότι είναι «συνοδικός υπάλληλος» ότι προετοιμάζεται όχι μόνο το ζήτημα της Κάρτας του Πολίτη να κλείσει με μια καθησυχαστική του λαού δήλωση (όπως έγινε στον ΑΜΚΑ) αλλά και να γίνει κάποιου είδους επίπληξη στον π. Σαράντη επειδή ανακινεί το θέμα;
Έως πότε η Ιεραρχία θα καλλιεργεί τις «καλές σχέσεις» με την πασοκική διακυβέρνηση που φανερά και απροκάλυπτα υπηρετεί την παγκοσμιοποίηση και την υποταγή της πατρίδας μας στα νεοεποχίτικα κελεύσματα;
___________________
Το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ:
Αποστάσεις για τη νέα ταυτότητα

Αποστάσεις κρατά η Εκκλησία από τους κύκλους που... αφορίζουν την «Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη», η οποία θα αντικαταστήσει τις αστυνομικές ταυτότητες.
Παρότι σε εκκλησιαστικά blogs και ιστοσελίδες ήδη από το καλοκαίρι έχει αρχίσει... πόλεμος αναρτήσεων και επιστολών για το ζήτημα, καθώς εκκλησιαστικά πρόσωπα κάνουν λόγο για κάρτα «η οποία λειτουργεί με βασικό κωδικό τον αριθμό 666, τον δυσώνυμο αριθμό του Αντίχριστου», η διοικούσα Εκκλησία τηρεί προσεκτική στάση.
Τις τελευταίες ημέρες στην ιστοσελίδα
http://thriskeftika.blogspot.com/ αναρτήθηκε επιστολή του π.
Σαράντη Σαράντου, εφημέριου στην Κοίμηση της Θεοτόκου Αμαρουσίου, προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στην οποία μεταξύ άλλων θεωρεί «αυτονόητη τη σύσταση να μη σφραγιστούμε από τον
zoiforos.gr - Πληροφόρηση και «παραπληροφόρηση» για την «Κάρτα του Πολίτη»,
Αντίχριστο», ενώ ρωτά τον Προκαθήμενο «εάν θα πρέπει η Ιερά Σύνοδος, η μητέρα μας Εκκλησία, να πει
μια κουβέντα, έναν λόγο ερμηνευτικό, ποιμαντικό...».
ΙστοσελίδεςΣχετικές αναρτήσεις γίνονται και σε ιστοσελίδες που σχετίζονται με το Αγιον Ορος (
http://www.agiooros.net/ ), ενώ η Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης έχει ξεκινήσει στοιστολόγιο http://orthodox-watch.blogspot.com/ τη συλλογή υπογραφών από όσους αρνούνται ναπαραλάβουν την «Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη».
Προς το παρόν, πάντως, η ιεραρχία τηρεί στάση αναμονής και, αν απαιτηθεί, το ζήτημα θα εξεταστεί σε συνεδρίαση της Συνόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να συσταθεί ειδική συνοδική επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί με τις παραμέτρους του ζητήματος.
Το ίδιο είχε γίνει και για τον ΑΜΚΑ, για τον οποίο διάφοροι «σκληροπυρηνικοί» κύκλοι της Εκκλησίας είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους, ωστόσο ύστερα από εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, η ΔΙΣ απεφάνθη, πριν από έναν περίπου χρόνο, ότι είναι «ένας επιπλέον
χρηστικός αριθμός και από όλα τα μέχρι τούδε στοιχεία ουδείς κίνδυνος προκύπτει διά την σωτηρίαν των ψυχών».
Ιγνάτιος: Εξέταση από την ιεραρχία
Σε παραπληροφόρηση αποδίδει τις θέσεις που εκφράζονται από διάφορους εκκλησιαστικούς κύκλους σχετικά με τον νέο τύπο ταυτότητας ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος. Σε δήλωσή του στο «Εθνος», ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε: «Θεωρώ ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από παραπληροφόρηση για την «Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη». Πιστεύω, πάντως, και εγώ ότι καλό θα ήταν να εξεταστεί το θέμα από την Ιερά Σύνοδο, όπως είχε γίνει και με τον ΑΜΚΑ».
Π. Βονάτσου


16.10.10
Η «Κάρτα του Πολίτη» έφτασε μέχρι την Ινδία...!
Το "σφράγισμα" της Νέας Τάξης Πραγμάτων σε παγκόσμια εφαρμογή!
Η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου προχωρά στην ψηφιοποίηση των στοιχείων κάθε κατοίκου, ελπίζοντας ότι θα προστατέψει τους κοινωνικούς πόρους, μέρος των οποίων καταλήγει σε επιτήδειους. Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση επισπεύδει τις απαραίτητες προεργασίες για την αντικατάσταση των παλιών αστυνομικών ταυτοτήτων με τη νέα, πολλαπλών χρήσεων «Κάρτα του Πολίτη», μια χώρα 1,2 δισ. κατοίκων εγκαινίασε προ ημερών ένα παρεμφερές πρόγραμμα έκδοσης ψηφιακών ταυτοτήτων στους πολίτες, σε μια ύστατη προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς και ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης.
Το πρώτο στάδιο υλοποίησης του σχεδίου της ινδικής κυβέρνησης στοχεύει στη συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων και στη σάρωση ίριδας προς ταυτοποίηση από όλους τους κατοίκους, με επόμενο βήμα την αποθήκευση των στοιχείων σε μια τεράστια κεντρική βάση «ταυτοτήτων».
Χαρακτηριστικό είναι ότι το εν λόγω κυβερνητικό εγχείρημα θεωρείται από πολλούς ειδικούς η πιο πολύπλοκη από τεχνολογικής και λογιστικής πλευράς προσπάθεια ταυτοποίησης που έχει ποτέ επιχειρηθεί σε εθνικό επίπεδο.
Η λύση
Η ινδική ηγεσία ευελπιστεί ότι με την έκδοση των νέων ταυτοτήτων θα λύσει το αναπτυξιακό της πρόβλημα, που συντηρείται και διογκώνεται παρά τους ταχείς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, εξαιτίας της διαφθοράς.
Η κυβέρνηση προτίθεται να δαπανήσει εντός μιας πενταετίας περί τα 250 δισ. δολάρια σε προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας για τους φτωχούς, συμπεριλαμβανομένων των επιχορηγήσεων σίτισης, καυσίμων, και θέσεων εργασίας.
Ωστόσο το 40% των παροχών θα καταλήξουν, με τα σημερινά δεδομένα του συστήματος, σε λάθος χέρια ή σε «φαντάσματα» που παρουσιάζουν πλαστά προσωπικά έγγραφα, όπως τονίζεται σε έκθεση της μεσιτικής εταιρείας CLSA Asia-Pacific Markets. Οι υπάρχουσες ταυτότητες είναι χάρτινες και είναι εύκολο να πλαστογραφηθούν ή να παραποιηθούν τα στοιχεία τους...
Ο μοναδικός για τον κάθε πολίτη δωδεκαψήφιος αριθμός της κάθε «κάρτας» αναμένεται να διασφαλίσει, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, το ενδεχόμενο να καταλήξουν οι δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας αποκλειστικά στους νόμιμους αποδέκτες, επιτρέποντας κατ’ αυτό τον τρόπο σε εκατοντάδες εκατομμύρια φτωχών Ινδών να έχουν πρόσβαση για πρώτη φορά σε μια σειρά υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και οι τραπεζικές.
Η συλλογή και καταγραφή των στοιχείων έχει ήδη ξεκινήσει σε αρκετές περιφέρειες της χώρας και η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα έχει εκδώσει τα πρώτα 100 εκατ. ψηφιακά δελτία ταυτότητας έως τον προσεχή Μάρτιο και 600 εκατ. εντός της προσεχούς τετραετίας.
«Υπάρχει μια τεράστια ανθρώπινη μάζα που βρίσκεται εκτός κοινωνίας. Η έλλειψη ταυτότητας αποτελεί βασική αιτία της εξαίρεσής τους και με την κάρτα τούς δίδεται ένα κλειδί προς τις κοινωνικές υπηρεσίες», επισημαίνει στη «Wall Street Journal» ο επικεφαλής του προγράμματος, Ναντάν Νιλεκάνι.
Το επιτελείο του Νιλεκάνι έχει καταστρώσει σχέδιο συλλογής και αποτύπωσης ενός μείγματος βιομετρικών πληροφοριών, όπως ψηφιακές φωτογραφίες, δακτυλικά αποτυπώματα και σαρώσεις ίριδας, αλλά και ονόματα, διευθύνσεις, γένη και ημερομηνίες γέννησης.
Η κυβέρνηση αναμένεται σταδιακά να εκδώσει τους αριθμούς ταυτοτήτων και να τους στείλει μέσω ταχυδρομείου στους αποδέκτες τους. Η ινδική ηγεσία έχει εγκρίνει μέχρι τώρα το ποσόν των 670 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρόγραμμα, ενώ το συνολικό κόστος του αναμένεται να ανέλθει σε αρκετά δισ. δολάρια.
Το σχέδιο
Χτύπημα στη διαφθορά
Εκτιμώντας τα πρώτα στοιχεία που προέκυψαν μετά την πιλοτική εφαρμογή του φιλόδοξου σχεδίου στην πολιτεία Αντχρα Πραντές, Ινδοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι οι μοναδικές για κάθε πολίτη νέες ταυτότητες μπορούν να περιορίσουν τη διαφθορά στα 43.000 καταστήματα της περιοχής, τα οποία διανέμουν επιχορηγούμενα τρόφιμα στους φτωχούς.
Σε ένα κατάστημα, επί παραδείγματι, εμφανίστηκαν μετά την εφαρμογή του μέτρου εκπρόσωποι 203 οικογενειών για να τοποθετήσουν το δάχτυλό τους στο ειδικό μηχάνημα σάρωσης και να λάβουν την επιχορήγηση, μολον ότι οι καταγεγραμμένες μέχρι πρότινος στα αρχεία του καταστήματος επιχορηγήσεις ήταν 330?
Πολιτειακοί αξιωματούχοι έχουν βάσιμες υποψίες ότι ο καταστηματάρχης είχε εκδώσει πλαστούς λογαριασμούς, διοχετεύοντας ένα μέρος των επιχορηγήσεων στη μαύρη αγορά?
Εξαπλώνονται
«Eξυπνες» ταυτότητες για όλες τις χρήσεις
Γερμανία
Η αστυνομική ταυτότητα παραμένει προς το παρόν χάρτινη, ωστόσο στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η αντικατάστασή της με μια ηλεκτρονική κάρτα, η οποία θα έχει ενσωματωμένα τα δακτυλικά αποτυπώματα και έναν εξαψήφιο αριθμό PIN, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ψηφιακή υπογραφή.
Νιγηρία
Η εθνική βάση βιομετρικών δεδομένων των πολιτών βρίσκεται στο στάδιο της δημιουργίας. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι 100 εκ των 150 εκατ. Νιγηριανών θα αποκτήσουν μια μοναδική ταυτότητα αναγνώρισης εντός της προσεχούς τριετίας.
Βοσνία -Ερζεγοβίνη
Οι εθνικές ταυτότητες εκδόθηκαν το 2002, με σκοπό εν μέρει να ενισχύσουν την ενότητα μετά τον εθνικό διχασμό. Η τεχνολογία περιλαμβάνει έναν bar code, ένα δακτυλικό αποτύπωμα και μία φωτογραφία. Περίπου 2,5 εκατ. ταυτότητες είχαν εκδοθεί έως τον περασμένο Μάιο.
Μαλαισία
Οι «έξυπνες» κάρτες των Μαλαισιανών πολιτών έχουν αποθηκευμένα προσωπικά δεδομένα και το αποτύπωμα του αντίχειρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή διοδίων στα οδικά δίκτυα και την πρόσβαση σε ΑΤΜ.
Ομάν
Το ένα αντικείμενο του προγράμματος των «έξυπνων» καρτών είναι η ανίχνευση και ο εντοπισμός μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων εργατών από το Πακιστάν, το Ιράν και την Ινδία.
ΗΠΑ
Το πρόγραμμα US-VISIT συλλέγει ψηφιακά αποτυπώματα και φωτογραφίες από ξένους ταξιδιώτες αποτρέποντας κατ’ έναν τρόπο το ενδεχόμενο εισόδου όσων παραβαίνουν τον νόμο περί μετανάστευσης, αλλά και των εγκληματιών. Το πρόγραμμα διαθέτει πάνω από 100 εκατομμύρια καταγραφές.
Πηγή: http://kostasxan.blogspot.com/2010/10/blog-post_5615.html


Μετά την Αγγλία και η Ιταλία εναντίον ΑΜΚΑ

H «ελληνική κρίση» και το δίκτυο των τραπεζιτών

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΑΦΗΓΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ