Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΨΗΦΙΑΚΑ ΧΑΠΙΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ


Χωνέψιμα από το στομάχι μικροτσίπς ενσωματωμένα σε φάρμακα θα είναι σε θέση σύντομα να «πληροφορούν» το γιατρό εάν κάποιος ασθενής όντως τηρεί τη φαρμακευτική του αγωγή ή όχι.

Αυτοί οι αισθητήρες είναι οι πρώτες χωνέψιμες συσκευές που εγκρίθηκαν από τον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων
(FDA), σηματοδοτώντας μία νέα εποχή στο πεδίο της ψηφιακής ιατρικής, αλλά και σε εκείνο του ολοένα και πιο κοντά στο σώμα ελέγχου των ατόμων (πιο κοντά δεν γίνεται).

Σύμφωνα με τον διευθυντή γνωστού Επιστημονικού Ινστιτούτου στο La Jolla της Καλιφόρνια (Scripps Translational Science Institute), οι μισοί σχεδόν άνθρωποι παγκοσμίως δεν λαμβάνουν τη φαρμακευτική αγωγή τους όπως θα έπρεπε. Και προσθέτει πως αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να προσφέρει μία λύση σε αυτό το πρόβλημα, ούτως ώστε να γνωρίζουν οι γιατροί τι να περιμένουν και πώς να χειριστούν την κατάσταση.

Το Ινστιτούτο δεν σχετίζεται κατά κανένα τρόπο με την κατασκευάστρια εταιρεία (Proteus Digital Health), αλλά ασπάζεται το φουτουριστικό ρόλο που μέλλει να διαδραματίσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την υγεία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει δε η καταληκτική φράση του ίδιου διευθύνοντος στελέχους, ο οποίος φέρεται πως δήλωσε: «Είναι σαν να σε παρακολουθεί ο Μεγάλος Αδελφός να παίρνεις τα φάρμακά σου».
Οι μεγέθους σωματιδίου άμμου αισθητήρες αποτελούνται από ένα μικροσκοπικό τσιπ πυριτίου που περιέχει μικρές ποσότητες μαγνησίου και χαλκού. Όταν καταποθεί, ερχόμενο σε επαφή με τα υγρά του στομάχου, παράγει μία μικρή ηλεκτρική κένωση η οποία στέλνει ένα σήμα στην επιφάνεια του δέρματος του ασθενούς, όπου ένα αυτοκόλλητο αναλαμβάνει να κωδικοποιήσει το σήμα και να το αποστείλει στην κινητή συσκευή ενός ειδικού υπεύθυνου υγείας.

Προς το παρόν η FDA, καθώς και ο ανάλογος οργανισμός στην Ευρώπη , έχουν εγκρίνει τη συσκευή, βάσει μελετών που αποδεικνύουν την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά της όταν εμφυτευτεί σε χάπια πλασίμπο.

Ωστόσο, η εταιρεία Proteus φιλοδοξεί να δει την τεχνολογία να ενσωματώνεται και σε μία άλλη σειρά από χάπια και μάλιστα σχετικά σύντομα.

«Υποψήφια» φάρμακα είναι εκείνα που πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά για χρόνια, όπως εκείνα που αφορούν την πρόληψη της φυματίωσης, το διαβήτη και τις άλλες χρόνιες παθήσεις που πλήττουν τους ηλικιωμένους.

Ζητούμενο, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι η επίπληξη των ασθενών, αλλά η καλύτερη κατανόηση του πώς αυτοί ανταποκρίνονται στη θεραπεία, ούτως ώστε οι γιατροί να προχωρήσουν στη χορήγηση κάποιου άλλου φαρμάκου αν διαπιστώσουν ότι το προηγούμενο δεν λαμβάνεται κατά τον προσήκοντα τρόπο.

Σε βιβλίο του, που εκδόθηκε τον Ιανουάριο υπό τον τίτλο
The Creative Destruction of Medicine (Η δημιουργική καταστροφή της ιατρικής), ο συγγραφέας Έρικ Τόπολ διατείνεται ότι η δεκαετία που έρχεται θα μείνει στην ιστορία ως η εποχή των ψηφιακών ιατρικών τεχνολογιών.
iefimerida


ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΙΣΤ'2 Αδειάζοντας ο πρώτος άγγελος την φιάλη εις την γη έγινε έλκος κακό και πονηρόστους ανθρώπους που είχαν το χάραγμα του θηρίου και προσκυνούσαν ... 

1η φιάλη «ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟ ΕΛΚΟΣ»

ΙΣΤ'2 Αδειάζοντας ο πρώτος άγγελος την φιάλη εις την γη έγινε έλκος κακό και πονηρό στους ανθρώπους που είχαν το χάραγμα του θηρίου και προσκυνούσαν την εικόνα αυτού.


Aυτοί που θα δεχθούν το  χάραγμα  του αντίχριστου θα έχουν σαν πρώτη τιμωρία μεγάλα κακά μέσα τους. Αυτό ίσως δεν αναφέρεται μόνο σε μεταθανάτιο βασανισμό αλλά και σε επίγειο βασανισμό. Αυτό το έλκος δηλαδή θα είναι φυσιολογικά παθήματα στους χαραγμένους όπως ίσως: αρρώστιες, πόνοι, παραλογισμός κ.α. Αιώνιο βασανισμό, λέει ο Ιωάννης θα έχουν όσοι προσκυνούν το Θηρίο - Αντίχριστο. Αν κάνουμε την υπόθεση ότι το χάραγμα αναφέρεται στην μελλοντική χρήση των «ηλεκτρονικών υποδόρια εμφυτευμένων ταυτοτήτων», τότε το έλκος ίσως αναφέρεται κατά πάσα πιθανότητα στις παρενέργειες θεμιτές και μη (όπως π.χ. έλεγχος συμπεριφοράς, ψυχολογικής κατάστασης κ.α.), των ταυτοτήτων αυτών στους φορείς τους.

1 σχόλιο:

  1. Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ

    Μερικοί εξαιρετικοί Φίλοι δεν διακρίνουν οτι και στην παλιά διαθήκη καθε Ύμνος προς τον ΘΕΟ ειναι και για τον ΛΟΓΟ του τον ΚΥΡΙΟ Ιησου ΧΡΙΣΤΟ, γιατι ΠΟΤΕ ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΕΟΣ δεν ήταν χωρίς τον Λόγο του τον ΧΡΙΣΤΟ.

    Ο Πατήρ Θεός στη επιστολή προς τους Εβραίους του προσφωνεί τον Γιο του τον Χριστό και του λέγει:
    «Ο Θρονος σου ω ΘΕΕ ΜΕΝΕΙ στους ΑΙΩΝΕΣ των ΑΙΩΝΩΝ. Σκήπτρο δικαιοσύνης ειναι το βασιλικό σου Σκήπτρο. Αγάπησες τη Δικαιοσύνη και εμισησες την παρανομία . Γι`αυτο σ` εχρισε ΕΣΕΝΑ ΘΕΕ Μου ( Ο πατηρ αποκαλει τον Γιο ΘΕΕ ΜΟΥ) ο ΘΕΟΣ Πατέρας σου με λαδι ΑΓΑΛΛΙΑΣΗΣ και οχι τους κληρονόμους σου».(Εβραιους 1:8-9) και πάλι αλλού ο πατέρας Θεός προσφωνεί τον Χριστό και του λέγει :
    «Εσυ ΚΥΡΙΕ Θεμελίωσες αρχικά τη Γη και Εργο των χεριών σου ειναι οι Ουρανοί. Αυτοι θα καταστραφούν, ΕΣΥ ομως παραμενεις αμετάβλητος. Και ΟΛΑ γενικά θα παλιώσουν και σαν περικάλυμμα θα τους Τυλιξεις και θα αλλοιωθουνε, ΕΣΥ ομως παραμένεις ο ίδιος και τα χρόνια σου τελειωμό δεν έχουν»(Εβραίους 1:10-12)

    Φίλε μου ο Πανταχού πάντα Παρών ΘΕΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ που στερέωσε το ΣΥΜΠΑΝ και με τη δύναμη του λόγου του το κρατα (κολοσσαεις 1:16-17) σε καλεί να του ΑΝΟΙΞΕΙΣ την καρδιά σου και να τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ και σου υπόσχεται οτι στην Ευλογία του ΘΑ ΜΠΕΙΣ !
    «Να, Στέκομαι τωρα μπροστα στη Πορτα της ΚΑΡΔΙΑΣ σου και ΧΤΥΠΩ. Αν ακούσεις τη Φωνη μου και ΑΝΟΙΞΕΙΣ την καρδιά σου, ΘΑ ΜΠΩ μέσα ΕΓΩ και θα δειπνήσουμε μαζί»(Αποκαλυψη 3:20) Θα μείνει μαζί σου ΟΛΕΣ τις ήμερες της ΖΩΗΣ σου.

    ¨Θα ήθελα Κυριε να ζήσω για ΣΕΝΑ όλες τις ημέρες της Ζωής μου¨ ειναι η μια προσευχή που Σώζει τον αμαρτωλό.

    Φίλε μου σου εύχομαι στον Χριστό να ΔΩΘΕΙΣ και στην Αιώνια Ζωή και εσύ να ΜΠΕΙΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ